Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Hollandscheveld

Met een alarmsysteem in Hollandscheveld verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Zo’n alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, waarschuwt bij een inbraak en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Daarnaast geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand, gas of lekkage. Via onze adviseurs check je betrouwbare details over de systemen waar je uit kunt kiezen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Afsluitend check je op alarmsysteemcheck.nl landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Hollandscheveld en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-hollandscheveld

Alarminstallatie Hollandscheveld laten aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch systeem dat een alarm geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een ongewone beweging gaat vaak een sirene af en ontvang jij op je telefoon een melding. Indien gewenst wordt het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De medewerker onderzoekt de melding en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Als er sprake is van inbraak of brand worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Hollandscheveld? Hieronder nemen we alle stappen met je door.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Creëer een goed overzicht van je huis en kijk waar inbrekers binnen kunnen komen. Zo bepaal je welke toegangsplekken gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Met het oog op inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: beveiligingscamera’s, gasdetectoren, bewegingsmelders, magneetcontacten, glasbreuksensoren, waterdetectoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je hebt de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij bekabelde installaties wordt alle verbonden met draden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen bedrading nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride installatie kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We onderscheiden diverse alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor SMS, lichtalarm, E-mail, telefonische oproep. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een standaard melding richting de alarmcentrale (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Desgewenst kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul jouw adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt binnen korte tijd tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Hollandscheveld en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op het afgesproken moment. De beveiligingsspecialist geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kan eventueel ook een contactpersoon opgeven die gebeld moeten worden bij calamiteiten.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Hollandscheveld?

Vraag offertes op bij specialisten uit de buurt

Advies: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Hoogeveen gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over camerabewaking, afstandsbediening, bewegingsmelders, buitensirene, rookmelders. Tevens moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hierna noemen we alle pluspunten en minpunten.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem is vaak verbonden met het WiFi netwerk, en sensors die werken op batterij-power. Het is makkelijk aan te leggen en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Ook ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Minpunten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijs inclusief montage: €750,00 tot ongeveer €1950,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De kans op een storing is minimaal, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 kan men dit verplicht stellen. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Prijs inclusief installatie: €1175,00 tot ongeveer €1800,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen neem je de bekabelde detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn neem je draadloze onderdelen.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1400,00 oplopend tot €2750,00.

Extra opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor allerlei andere producten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Onderstaand lees je meer informatie over extra veilig wonen in Hollandscheveld.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een druppel, tag, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Hollandscheveld (mei 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Echter, als je het laat plaatsen door een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de bijgaande tabel ontdek je de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Hollandscheveld. Zij werken met gangbare merken als Risco en Suprema. Of klik door voor installateurs en bedrijven in Nieuwlande, Fluitenberg, Kerkenveld en Linde.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Hollandscheveld te verkleinen. Check ook extra informatie over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Hollandscheveld vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Drenthe zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze dienstverleners bieden een vernuftige alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. In de regel kan je kiezen voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Somfy, Bosch, Foscam, TP-Link, EZVIZ & Arlo, Eufy, Yale, Netamo, Hombli.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Hollandscheveld?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Hollandscheveld voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €350,00 en €850,00. De uiteindelijke prijs komt tot stand door het type alarm, de aanvullende diensten zoals camerabeveiliging of koolmonoxidemelder, de grootte van de woning en de jaarlijkse inspectie.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Zodra het alarm beweging detecteert checkt de centralist wat er rondom het huis gebeurt en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een professional stelt woningeigenaren op de hoogte bij een overval, inbraak of brand D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De kosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €22,50 & €37,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij een ongewone beweging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De meest populaire alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: SMS, telefonische oproep, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. In het geval van een stil alarm hoort de indringer niets, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je beelden terug kunt kijken. Voor de kleine portemonnee is er een dome/bullet camera vanaf €225,00 per aansluiting. Voorkeur voor een systeem met HD-beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €525,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Hollandscheveld.


Postcodegebied: 7913, 7926

Plaats een reactie