Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Hilaard

Door middel van een alarmsysteem in Hilaard is jouw woning dag en nacht beveiligd. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Daarbij geeft het huisalarm ook een signaal af bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Via onze adviseurs bieden we populaire informatie over de systemen waar je uit kunt kiezen en de kosten van inbraakbeveiliging. Verder bekijk je op deze site een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Hilaard en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-hilaard

Alarminstallatie Hilaard laten plaatsen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch systeem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een verdachte poging zal het alarm worden geactiveerd en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. In sommige situaties wordt jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een expert volgt de situatie meteen op en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Hilaard? In dit handige stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en controleer waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Aan de hand hiervan weet je welke toegangsplekken gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. M.b.t. inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, waterdetectoren, glasbreuksensoren, rookmelders, magneetcontacten.

 2. Kies het soort alarm

  De meest bekende types zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bedraad systeem zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft geen kabels nodig en kent een eenvoudige installatie. Een hybride systeem is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Kies alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit verschillende alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook SMS, telefonische oproep, lichtalarm, E-mail. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een automatische melding naar de meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes opvragen

  Geef het installatie adres in en kies wat je wilt laten installeren. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Hilaard en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Een beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op het afgesproken moment. De beveiliger laat goed zien hoe het allemaal werkt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen ingeven die gealarmeerd worden bij calamiteiten.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Hilaard?

Krijg verschillende offertes van specialisten in jouw regio

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Leeuwarden gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel detectoren en sirene. Er bestaan ook complete pakketten met bewegingsmelders, camerabewaking, buitensirene, rookmelders, afstandsbediening. Ook start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het onderstaande blok lees je er alles over.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de sensoren werken op batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Tevens kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Nadelen zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Prijzen inclusief montage: €725,00 oplopend tot €1450,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is een waterdicht systeem, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Het onderhoud is minder complex, het is storingsongevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Onkosten inclusief installatie: €950,00 tot €1750,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen installeer je bedrade sensors, waar nog geen kabels getrokken zijn neem je draadloze sensors.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1550,00 tot ongeveer €2200,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor aanvullende componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het stukje hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Hilaard.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pas, druppel, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Hilaard (december 2023)

Je kunt het alarm zelf installeren. Toch, als je het laat plaatsen door een ervaren installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de onderstaande tabel ontdek je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Hilaard. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Lloyd en Marmitek. Of klik door voor bedrijven en leveranciers in Boksum, Blessum, Jellum en Bears.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We delen relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Hilaard te beperken. Of klik door voor meer informatie over Sirenes.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Bij de voordeur kun je een slimme deurbel laten installeren.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Hilaard vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven met veel kennis over het aanleggen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan garant voor een complete alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Vaak werken zij met een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Altijd met lokale service en een persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Foscam, Bosch, D-Link, EZVIZ, Somfy + Arlo, Eve, Netamo, Hombli, Yale.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Hilaard?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Hilaard voor thuis liggen gemiddeld tussen de €400,00 en €1325,00. De totale prijs wordt berekend a.d.h.v. het type installatie, extra services zoals een beveiligingscamera of brandmelder, het aantal ruimtes, en de jaarlijkse inspectie.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Zodra het alarm beweging detecteert wordt er in de alarmcentrale gekeken of er een noodzaak is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De operator probeert bewoners meteen te bellen wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Met Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De onkosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement variëren tussen de €10,00 en €45,00 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij beweging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor SMS, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep. Bij een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Voor de kleine portemonnee is er een bekabelde analoge camera vanaf €250,00 per unit. Wil je een oplossing met HD-beelden om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Installeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €400,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Hilaard.


Postcodegebied: 9027

Plaats een reactie