Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Bears

Dankzij een alarmsysteem in Bears beveilig je jouw huis tegen inbraak. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een actieve alarminstallatie schrikt inbrekers af, waarschuwt bij een inbraak en geeft je een gerust en veilig gevoel. Daarbij zal het huisalarm afgaan bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp lees je goede info over de meest bekende type systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Tevens verstrekken we op deze site bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Bears en check je praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-bears

Alarminstallatie Bears laten plaatsen

Omschrijving van een alarmsysteem: een beveiligingssysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij ongewone situaties zal het alarm worden geactiveerd en krijg je in de app of per sms een melding. Soms wordt jouw woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een professional ziet direct wat de situatie is en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een noodsituatie kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Bears? Hieronder geven we tips en leggen we alles uit.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Inventariseer jouw woning en controleer waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Zo kom je erachter welke ramen en deuren gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: gasdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, waterdetectoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je hebt de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bedrade systemen worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een wireless (draadloos) systeem is effectief zonder bekabeling en is een stuk flexibeler. Een hybride oplossing is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We differentiëren diverse alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: telefonische oproep, lichtalarm, geluidsalarm, E-mail. Je kunt ook kiezen voor een automatische melding naar de meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Indien gewenst heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Voer jouw postcode en huisnummer in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Bears en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen binnen een korte periode. De woningbeveiliger geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen die gebeld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Bears?

Vergelijk kosten en voorwaarden van beveiligingsbedrijven in de buurt

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Heel veel mensen in de gemeente Leeuwarden hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel detectoren en sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief buitensirene, meldkamer koppeling, rookmelders, camerabewaking, afstandsbediening. Daarnaast zul je moeten kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende paragraaf delen we daar meer info over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem is draadloos verbonden met een internetverbinding, de detectoren hebben een batterij. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is met name geschikt voor oudere woningen. Tevens kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Let erop dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Tarieven inclusief montage: €800,00 tot ongeveer €2250,00.

Een bekabeld alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. De werking is erg nauwkeurig, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit type zelfs een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, het is storingsongevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Prijzen inclusief installatie: €1300,00 – €2050,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het is zeer betrouwbaar, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn gebruik je bedrade componenten, waar nog geen kabels getrokken zijn installeer je draadloze sensors.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1650,00 oplopend tot €2450,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt het alarm uitbreiden met extra componenten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het blok hierna lees je meer informatie over extra veilig wonen in Bears.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pas, ID, tag, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Bears (december 2023)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Toch, ga je voor een vakkundig installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In dit overzicht check je de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Bears. Zij kunnen je helpen met merken zoals Convex en Suprema. Op onze site bekijk je ook verkooppunten en leveranciers Jellum, Hilaard, Weidum en Jorwert.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We geven 10 handige tips om de kans op inbraak in Bears te beperken. Lees ook meer info over Camerabewaking.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Bears vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die volledig gespecialiseerd zijn in het aanleggen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Zij bieden een zeer veilige alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. In de regel werken zij met een eigen meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Systeem blijft werken als de verbinding verbreekt.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Europees keurmerk en NCP gekeurd.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en D-Link, Bosch, EZVIZ, Somfy, TP-Link of Hombli, Eufy, Yale, Eve, Arlo.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Bears?

De kosten van een slim alarmsysteem in Bears voor thuis liggen je tussen de €550,00 en €1475,00. De daadwerkelijke prijs wordt beïnvloed door het soort alarm, de eventuele uitbreidingen zoals camera’s of koolmonoxidemelder, de grootte van het huis, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij onraad en inbraak checkt de centralist of er een dreigende situatie is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een expert neemt contact op met de bewoners Bij brand, inbraak of een overval D.m.v. Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De investering in een alarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €12,50 en +/- €35,00 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij beweging wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, lichtalarm, e-mail. Als je kiest voor een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Voor de kleine portemonnee is er een bekabelde analoge camera vanaf €275,00 per unit. Zoek je een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Plaats dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €600,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Bears.


Postcodegebied: 9025

Plaats een reactie