Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Jorwert

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Jorwert beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een actieve alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, beperkt de eventuele schade en geeft je meer gemoedsrust. Evenzeer kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand, gas of lekkages. In de praktische keuzehulp doorzoek je praktische informatie over de diverse systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Afsluitend tonen wij op deze site bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Jorwert en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-jorwert

Alarminstallatie Jorwert laten aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch waarschuwingssysteem dat via sensoren een alarm geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij ongewone situaties gaat het alarm af en krijg je in de app of per sms een melding. In sommige situaties is het woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een specialist bekijkt de situatie en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een noodgeval kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Jorwert? In het volgende stukje vertellen we precies wat je moet doen.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en controleer waar inbrekers binnen kunnen komen. Op die manier ontdek je welke ramen en deuren sensoren / detectoren moeten krijgen. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: glasbreuksensoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, rookmelders, gasdetectoren.

 2. Selecteer een type alarm

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij bekabelde installaties zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem kan werken zonder kabels en kan snel worden aangesloten. De hybride mogelijkheid een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Type alarmering

  Er zijn allerlei alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: E-mail, lichtalarm, SMS, telefonische oproep. Een interessante keuze is een automatische melding naar de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Als laatste kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul eerst jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Binnen enkele dagen ontvang je allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Jorwert en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Het gekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op het afgesproken moment. De vakman laat goed zien hoe het allemaal werkt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen opgeven die ingelicht moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Jorwert?

Krijg verschillende offertes van bedrijven in direct regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Leeuwarden gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel detectoren en sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief bewegingsmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling, camerabewaking, rookmelders. Eveneens dien je een keuze te maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hierna lichten we dat verder toe.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, dat werkt op batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Tevens kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Negatieve aspecten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Tarief inclusief montage: €725,00 oplopend tot €2250,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Investering inclusief installatie: €1000,00 oplopend tot €2000,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn neem je de bekabelde detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen kan je kiezen voor draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1550,00 tot +/- €2400,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het volgende schema lees je meer informatie over extra veilig wonen in Jorwert.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een druppel, pas, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Jorwert (juli 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Maar, wanneer je dit laat doen door een lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In het bijgaande overzicht delen wij de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Jorwert. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Chubb Lips en Intersteel. Je kunt ook doorklikken naar leveranciers en aanbieders in Weidum, Bears, Mantgum en Easterwierrum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Maar je kunt de kans wel verkleinen. Hierna delen we populaire tips om de kans op inbraak in Jorwert te limiteren. Je kunt ook meer info bekijken over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Bij de vooringang kan jij een slimme deurbel plaatsen.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Jorwert vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Friesland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die veel expertise hebben rondom het aanleggen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan garant voor een ingenieuze alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Regelmatig kunnen ze jou ook helpen met bemande meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem dat je eenvoudig kunt verhuizen of uitbreiden.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en D-Link, TP-Link, EZVIZ, Foscam, Somfy of Arlo, Eve, Hombli, Eufy, Netamo.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Jorwert?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Jorwert voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €550,00 en €1350,00. De exacte prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type alarm, het aantal extra opties zoals camerabeveiliging of rookmelder, de grootte van de woning en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er precies gebeurt en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De beveiliger neemt meteen contact op met de bewoners bij een overval, inbraak of brand Middels Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De extra kosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €17,50 & €37,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Zodra het alarm wordt getriggerd is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: SMS, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, e-mail. Als je een stil alarm laat installeren zal de indringer niets horen, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de pakkans is een stuk groter omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Een voordelige mogelijkheid is een dome/bullet camera vanaf €175,00 per aansluiting. Vind je dit niet voldoende en zoek je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Plaats dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €475,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Jorwert.


Postcodegebied: 9023

Plaats een reactie