Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Haalderen

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Haalderen beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een alarminstallatie heeft een preventieve werking, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je meer gemoedsrust. Evenzeer geeft het huisalarm ook een signaal af bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In onze keuzehulp delen wij handige info over de soorten systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Tevens bekijk je hier een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Haalderen en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-haalderen

Alarminstallatie Haalderen plaatsen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een beveiligingsinstallatie dat dankzij detectoren een alarm genereert bij onraad en inbraak. Bij onraad gaat vaak een luid alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. In veel gevallen is jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De medewerker van de meldkamer volgt de situatie meteen op en neemt direct contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een noodsituatie kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Haalderen? Hieronder vertellen we je precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Creëer een goed overzicht van je huis en check op welke plekken de inbraakkansen aannemelijk zijn. Zo maak je een plan welke deuren en ramen voorzien moeten worden van detectors. M.b.t. inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: waterdetectoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, magneetcontacten, rookmelders, glasbreuksensoren.

 2. Soort alarm kiezen

  Populaire keuze zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld systeem is alles met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via radiogolven. en kan overal worden geïnstalleerd. De hybride mogelijkheid kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er zijn meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: een melding via een smartphone App, SMS, telefonische oproep, geluidsalarm, E-mail. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van extra service van de meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Indien gewenst kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul eerst jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Binnen enkele dagen ontvang je meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Haalderen en omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren binnen een korte periode. De woningbeveiliger legt precies uit hoe je het moet bedienen. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen ingeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij calamiteiten.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Haalderen?

Krijg verschillende offertes van installatiebedrijven uit de regio

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Lingewaard laten professionele alarmbeveiliging installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen basisfuncties. Er bestaan ook complete pakketten met buitensirene, camerabewaking, meldkamer koppeling, rookmelders, bewegingsmelders. Verder moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het volgende stuk bespreken we de voordelen en nadelen.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, met units die werken met batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Tevens kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Let erop dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het wat meer storingen kent.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarief inclusief montage: €750,00 tot ongeveer €1250,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Er zijn nauwelijks storingen, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij de hogere risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt weinig last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Investering inclusief installatie: €1250,00 tot +/- €2050,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn kies je voor bekabelde componenten, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen doe je het met de draadloze componenten.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1800,00 tot wel €2400,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Optioneel kan je kiezen voor aanvullende componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In de lijst hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Haalderen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een druppel, ID, pincode, pas.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Haalderen (februari 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Echter, wanneer je dit laat doen door een lokaal installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In de bijgaande tabel bieden wij de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Haalderen. Zij werken met gangbare merken als Menvier en Invoxia. Of zoek door naar bedrijven en leveranciers in Doornenburg, Angeren, Ressen en Bemmel.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden praktische tips om de opties voor inbraak in Haalderen te verkleinen. Check ook extra informatie over Rookmelder.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Haalderen vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Gelderland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van alarmen en bewakingscamera’s. Deze leveranciers faciliteren een zeer veilige alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Vaak kunnen ze jou ook helpen met koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Brandbeveiliging, bewegingsmelders en camera’s gemakkelijk toevoegen.
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en D-Link, Somfy, TP-Link, Bosch, EZVIZ + Hombli, Eufy, Arlo, Netamo, Eve.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Haalderen?

De kosten van een slim alarmsysteem in Haalderen voor thuis liggen ongeveer tussen de €325,00 en €1200,00. De daadwerkelijke prijs wordt gecalculeerd door de soms van het gekozen systeem, de eventuele uitbreidingen zoals camera’s of rookmelder, het woonoppervlak, en garantietermijn.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij calamiteiten bekijkt de medewerker wat de situatie is en wie er ingeschakeld moet worden. De medewerker van de meldkamer neemt contact op met de bewoners bij een overval, inbraak of brand Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De extra kosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 en €32,50 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij beweging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, lichtalarm, e-mail. Als je een stil alarm laat installeren weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Een voordelige mogelijkheid is een bekabelde analoge camera vanaf €250,00 per unit. Voorkeur voor een compleet beveiligd huis met HD beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Plaats dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €600,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Haalderen.


Postcodegebied: 6685

Plaats een reactie