Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Haastrecht

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Haastrecht kan je met een gerust hart de deur uit. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Zo’n alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Evenzeer zal het huisalarm afgaan bij brand, gas of lekkage. Via onze adviseurs check je uitgebreide info over de meest bekende type systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Verder verstrekken we op deze pagina landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Haastrecht en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-haastrecht

Alarminstallatie Haastrecht laten aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingsinstallatie dat een melding zal versturen bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij een verdachte poging slaat het alarm aan en krijg je in de app of per sms een melding. Tegen extra betaling is jouw woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De centralist bekijkt de melding en waarschuwt de contactpersonen (sleutelhouders). Zodra het alarm geverifieerd kan worden worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Haastrecht? In het stukje hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak een goed profiel van jouw woning en achterhaal waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Met deze informatie weet je welke deuren en ramen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Wat betreft inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: rookmelders, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, magneetcontacten, waterdetectoren.

 2. Kies het type alarm

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bekabelde optie is alles met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een kabelvrij systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride oplossing werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen

  Er bestaan meerdere type alarmen: populair is de melding op je telefoon, maar ook lichtalarm, geluidsalarm, E-mail, SMS. Steeds meer mensen vullen dit aan met een standaard melding richting een 24/7 meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag offertes aan

  Vul eerst jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan kosteloos meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Haastrecht en de directe omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een geschikt moment op korte termijn. De woningbeveiliger legt precies uit hoe je het moet bedienen. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) doorgeven die gealarmeerd worden bij verdachte omstandigheden.

Een goed alarmsysteem kopen in Haastrecht?

Krijg verschillende offertes van beveiligingsbedrijven in de buurt

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Flink wat huizen in de gemeente Krimpenerwaard kiezen voor alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope standaard modellen met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met buitensirene, bewegingsmelders, rookmelders, afstandsbediening, camerabewaking. Eveneens moet je een keuze maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hieronder lees je er alles over.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, en sensors die werken op batterij-power. Het is makkelijk aan te leggen en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Tevens ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Vergeet niet dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het wat meer storingen kent.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Onkosten inclusief montage: €775,00 – €1300,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een betrouwbaar systeem, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt weinig last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Investering inclusief installatie: €950,00 tot ongeveer €2400,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar de kabels al voorhanden zijn kies je voor bedrade onderdelen, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen doe je het met de draadloze onderdelen.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1150,00 tot wel €2250,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief extra componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het stukje hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Haastrecht.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pas, tag, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Haastrecht (juli 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Alleen, als je het uitbesteed aan een vakkundig installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In de tabel hieronder bieden wij de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Haastrecht. Zij hebben ervaring met merken als GO en Mobiak S.A.. Op onze site bekijk je ook bedrijven en installateurs in Vlist, Bergambacht, Gouderak en Berkenwoude.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden handig tips om de opties voor inbraak in Haastrecht te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Inbraakbeveiliging.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Haastrecht vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze leveranciers helpen jou met een ingenieuze alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Dikwijls kan jij hier ook terecht voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en D-Link, EZVIZ, Foscam, Somfy, Bosch + Eufy, Yale, Hombli, Eve, Netamo.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Haastrecht?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Haastrecht voor thuis liggen tussen de €425,00 en €1450,00. De precieze prijs wordt berekend a.d.h.v. het type alarm, extra services zoals meldkamer koppeling en camera’s of brandmelder, de grootte van het huis, en het onderhoudscontract.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie bekijkt een medewerker meteen wat de actuele status is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De medewerker van de meldkamer stelt woningeigenaren op de hoogte als er sprake is van inbraak of brand D.m.v. Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De kosten van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 en +/- €35,00 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij een ongewone beweging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Andere beschikbare meldingen zijn: e-mail, SMS, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Indien je het stille alarm aanzet zal er geen sirene afgaan, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt ongewenst bezoek af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Een voordelige mogelijkheid is een set met analoge camera’s, vanaf €275,00 per camera. Liever een compleet beveiligd huis met HD beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Probeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €525,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Haastrecht.


Postcodegebied: 2808, 2850, 2851

Plaats een reactie