Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Provincie Zuid-Holland

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Provincie Zuid-Holland beveilig je jouw huis tegen inbraak. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, beperkt de eventuele schade en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Tevens kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand of lekkage. In de praktische keuzehulp vind je goede informatie over de mogelijke systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop vergelijk je op deze pagina een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Provincie Zuid-Holland en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

Alarminstallatie Provincie Zuid-Holland laten plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch apparaat dat een alarm geeft bij onraad en inbraak. Bij een signalering slaat het alarm aan en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Soms is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De beveiliger controleert het signaal en belt direct de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een geverifieerde alarmmelding schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Provincie Zuid-Holland? Hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak een goede analyse van de woning om erachter te komen waar inbrekers binnen kunnen komen. Op deze manier ontdek je welke toegangsplekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. M.b.t. inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: waterdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, bewegingsmelders, magneetcontacten, gasdetectoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bekabelde optie is alles met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een draadloos systeem heeft geen kabels nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride product is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We onderscheiden diverse alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook geluidsalarm, SMS, lichtalarm, E-mail. Je kunt ook kiezen voor een professionele integratie met de Particuliere alarmcentrale PAC. Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Desgewenst kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Geef het installatie adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan kosteloos meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Provincie Zuid-Holland en de directe omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen binnen een korte periode. De installateur vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen inprogrammeren die gealarmeerd worden bij calamiteiten.

Een erkend alarmsysteem kopen in Provincie Zuid-Holland?

Vergelijk tarieven van installatiebedrijven in jouw buurt

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Een deel van de huizenbezitters in deze regio hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief camerabewaking, buitensirene, afstandsbediening, bewegingsmelders, rookmelders. Daarnaast heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf zetten we het e.e.a. verder uiteen.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, dat werkt op batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Tevens kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Negatieve aspecten zijn dat batterijen op kunnen raken en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijs inclusief montage: €750,00 oplopend tot €2150,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De kans op een storing is minimaal, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen kan men dit verplicht stellen. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Onkosten inclusief installatie: €1150,00 tot +/- €2200,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt neem je de bekabelde detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn kan je kiezen voor draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1300,00 tot wel €1900,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In de lijst hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Provincie Zuid-Holland.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pas, druppel, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

10 anti woninginbraak tips

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. Hierna delen we handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Provincie Zuid-Holland te verminderen. Je kunt ook meer info bekijken over Seniorenalarm.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een hoger gevoel van veiligheid

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Provincie Zuid-Holland?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Provincie Zuid-Holland voor thuis liggen tussen de €450,00 en €1475,00. De totale prijs wordt berekend a.d.h.v. het type alarm, de aanvullende diensten zoals camera’s of rookmelder, het woonoppervlak, en het onderhoudscontract.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Op het moment dat er een melding binnenkomt controleert een centralist wat er precies gebeurt en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een professional probeert bewoners meteen te bellen wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Middels Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De tarieven van een huisalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €10,00 & €50,00 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Wanneer het alarmsysteem afgaat wordt er een melding afgegeven. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een sirene (een luid geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Andere beschikbare meldingen zijn: e-mail, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, telefonische oproep. In het geval van een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt inbrekers af en het vergroot de pakkans omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Een goedkope optie is een aantal slimme camera’s, vanaf €300,00 per aansluiting. Liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Installeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €550,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Provincie Zuid-Holland.


Bekijk installateurs in Lisse, Teylingen, Hillegom, Noordwijk, Katwijk, Wassenaar, Voorschoten, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Leiden, Oegstgeest, Leiderdorp, Kaag en Braassem, Zoeterwoude, Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Nieuwkoop, Den Haag, Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland, Westland, Zoetermeer, Waddinxveen, Gouda, Krimpenerwaard, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Alblasserdam, Molenlanden, Ridderkerk, Barendrecht, Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Albrandswaard, Nissewaard, Hellevoetsluis, Brielle, Westvoorne, Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard, Dordrecht, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam, Gorinchem en Giessenlanden.