Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Barendrecht

Met een alarmsysteem in Barendrecht verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Dit alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, jaagt inbrekers de deur uit en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Daarbij waarschuwt een huisalarm ook bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In onze handige keuzehulp lees je goede details over de soorten systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Verder tonen wij hier mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Barendrecht en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-barendrecht

Alarminstallatie Barendrecht laten aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch waarschuwingssysteem dat via sensoren een alarm geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij beweging slaat het alarm aan en krijg je in de app of per sms een melding. Tegen extra betaling wordt jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De beveiliger analyseert de melding en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een geverifieerd alarm kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Barendrecht? Hieronder geven we tips en leggen we alles uit.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis en kijk waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Daardoor bepaal je welke ingangen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. M.b.t. inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: rookmelders, waterdetectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren, gasdetectoren, beveiligingscamera’s.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Je hebt de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bedrade systemen moeten er overal draden worden getrokken zodat het heel storingsongevoelig is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen bedrading nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride installatie is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Type alarmering

  Er kan worden gekozen voor diverse type alarmeringen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: geluidsalarm, SMS, telefonische oproep, lichtalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een standaard melding richting een 24/7 meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Om de pakkans te vergroten heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vraag gratis offertes op

  Voer je adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Barendrecht en omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan binnen een korte periode. De beveiliger demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen die ingelicht moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een goed alarmsysteem kopen in Barendrecht?

Vergelijk kosten en voorwaarden van bedrijven in jouw regio

Advies: Soorten beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Barendrecht gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel noodzakelijke functies. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals camerabewaking, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening, buitensirene. Daarnaast zul je moeten kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende paragraaf zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem is vaak verbonden met het WiFi netwerk, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Tevens ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Minpunten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijs inclusief montage: €700,00 tot +/- €2000,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse kan men dit verplicht stellen. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, het is storingsongevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Investering inclusief installatie: €1200,00 tot wel €1750,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bekabelde detectoren, en waar nog geen bedrading is maak je gebruik van draadloze onderdelen.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1150,00 tot +/- €3000,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor extra comfort. Hieronder lees je meer over veilig wonen in Barendrecht.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pincode, tag, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Barendrecht (juni 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Echter, op het moment je kiest voor een ervaren installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In het bijgaande overzicht delen wij de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Barendrecht. Zij kunnen je helpen met merken zoals Sun en Profiline. Of zoek door naar aanbieders en bedrijven in Rotterdam, Schiedam, Ridderkerk en Molenlanden.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. In het stukje hieronder vind je 10 handige tips om de opties voor inbraak in Barendrecht te verminderen. We bieden ook aanvullende informatie over Koolmonoxidemelder.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Barendrecht vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven helpen jou met een professionele alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. In de regel heb je de keuze voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Snelle verbinding met bemande meldkamer.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: Ervaren adviseurs en vakmannen met persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Bosch, Foscam, D-Link, Somfy, TP-Link & Eufy, Yale, Netamo, Hombli, Arlo.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Barendrecht?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Barendrecht voor thuis liggen je tussen de €550,00 en €1150,00. De normale prijs hangt af van het type systeem (draadloos of bedraad), de additionele services zoals meldkamer koppeling en camera’s of rookmelder, het aantal ramen en deuren, en de jaarlijkse inspectie.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties bekijkt de medewerker of er een noodzaak is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een expert waarschuwt de bewoners als er sprake is van inbraak of brand D.m.v. Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De tarieven van een inbraakalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €10,00 en +/- €40,00 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij beweging ontvang je op diverse manieren een signaal. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Alternatieven zijn o.a.: doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, e-mail, lichtalarm. Als je kiest voor een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een voordelige mogelijkheid is een bekabelde analoge camera vanaf €225,00 per stuk. Zoek je optimaal gedetailleerd beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Zoek dan naar een HD IP camera, te bestellen vanaf €500,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Barendrecht.


Postcodegebied: 2990, 2991, 2992, 2993, 2994, 2995

Plaats een reactie