Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Ridderkerk

Met een alarmsysteem in Ridderkerk heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Je alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij een inbraak en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Als extra voordeel stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In onze keuzehulp doorzoek je praktische informatie over de meest bekende type systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Tevens tonen wij op dit portaal een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Ridderkerk en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-ridderkerk

Alarminstallatie Ridderkerk laten installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch detectiesysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij onraad en inbraak. Bij verdachte omstandigheden slaat het alarm aan en volgt er meestal een push melding op je telefoon. In sommige situaties is jouw woningalarm aangesloten op de meldkamer. De operator volgt de situatie meteen op en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij brand, inbraak of een overval schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Ridderkerk? Hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en check op welke plekken inbrekers binnen kunnen komen. Met deze informatie kom je erachter welke risicovolle plekken voorzien moeten worden van detectors. Met het oog op inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: gasdetectoren, bewegingsmelders, rookmelders, magneetcontacten, glasbreuksensoren, waterdetectoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De meest bekende types zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld woningalarm worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wifi-systeem (draadloos) heeft deze kabels niet nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride inrichting is een combinatie van beide.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Je hebt de keuze uit meerdere type alarmen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: lichtalarm, SMS, E-mail, telefonische oproep. Een interessante keuze is doorschakeling van een speciale meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Om inbrekers te verrassen kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Voer jouw postcode en huisnummer in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt zo snel mogelijk allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Ridderkerk en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Het beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een geschikt moment op korte termijn. De specialist demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd bij abnormale gebeurtenissen.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Ridderkerk?

Krijg verschillende offertes van installatiebedrijven uit de buurt

Advies: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Heel veel mensen in de gemeente Ridderkerk houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen basisfuncties. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief afstandsbediening, meldkamer koppeling, rookmelders, camerabewaking, buitensirene. Ook dien je een keuze te maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hierna zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, met units die werken met batterijen. Het is heel snel te installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Als laatste kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Let erop dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Onkosten inclusief montage: €700,00 oplopend tot €1950,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij panden met een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt weinig last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Onkosten inclusief installatie: €1300,00 tot wel €1950,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt kies je voor bekabelde componenten, op plekken waar geen bedrading ligt maak je gebruik van draadloze onderdelen.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1250,00 tot wel €2450,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het stukje hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Ridderkerk.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een tag, pas, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Ridderkerk (april 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Alleen, op het moment je kiest voor een ervaren installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de tabel hieronder bieden wij de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Ridderkerk. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Dicon en Nauta. Op onze site bekijk je ook verkooppunten en leveranciers Barendrecht, Rotterdam, Molenlanden en Alblasserdam.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We geven populaire tips om de mogelijkheden voor inbraak in Ridderkerk te limiteren. Lees ook meer info over Rookmelder.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Ridderkerk vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief met veel kennis over het aanleggen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners helpen jou met een professionele alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. In de regel heb je de keuze voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Eenvoudig te bedienen (met sleutelhanger, bedieningspaneel, app).
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en EZVIZ, Bosch, Somfy, D-Link, Foscam of Hombli, Eve, Eufy, Arlo, Yale.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Ridderkerk?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Ridderkerk voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €475,00 en €1450,00. De totale prijs wordt gekenmerkt door het soort systeem, de aanvullende diensten zoals camerabeveiliging of brandmelder, het soort woning, en garantietermijn.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie bekijkt een medewerker meteen wat er precies gebeurt en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De medewerker van de meldkamer zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen bij een overval, inbraak of brand Door gebruik te maken van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De prijs van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 en +/- €45,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Wanneer het alarmsysteem afgaat wordt er een melding afgegeven. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Daarbij bieden sommige aanbieders ook SMS, lichtalarm, telefonische oproep, e-mail. Indien je het stille alarm aanzet zal de indringer niets horen, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt ongewenst bezoek af en de pakkans is een stuk groter omdat je beelden terug kunt kijken. De meest betaalbare keuze is een bekabelde analoge camera vanaf €175,00 per aansluiting. Wil je een systeem met HD-beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Probeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €575,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Ridderkerk.


Postcodegebied: 2980, 2981, 2982, 2983, 2984, 2985, 2986, 2987, 2988, 2989

Plaats een reactie