Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Westmaas

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Westmaas is jouw woning dag en nacht beveiligd. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een eigen alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Evenzeer stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand, rook of een gaslek. In onze keuzehulp doorzoek je praktische informatie over de soorten systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Verder tonen wij op dit portaal een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Westmaas en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-westmaas

Alarminstallatie Westmaas aanleggen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch systeem dat via sensoren een alarm geeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij een verdachte poging zal het alarm worden geactiveerd en volgt er meestal een push melding op je telefoon. In sommige situaties wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De operator analyseert de melding en belt direct de contactpersonen (sleutelhouders). Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Westmaas? In het bijgaande stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en kijk waar de risico’s het grootst zijn. Daardoor ontdek je welke risicovolle plekken gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: waterdetectoren, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders.

 2. Kies het soort alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld woningalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wifi-systeem (draadloos) heeft deze kabels niet nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride inrichting is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Kies alarmmeldingen

  We differentiëren diverse type alarmeringen: populair is de melding op je telefoon, maar ook E-mail, telefonische oproep, geluidsalarm, SMS. Een interessante keuze is extra service van de alarmcentrale (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Vul eerst jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Westmaas en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Het gekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op het afgesproken moment. De specialist hoe je het systeem in werking stelt. Je kunt nu ook de contactpersonen ingeven die ingelicht moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Westmaas?

Krijg verschillende offertes van experts in jouw regio

Advies: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Steeds meer woningen in de gemeente Hoeksche Waard houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen basisfuncties. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief buitensirene, camerabewaking, rookmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening. Evenzeer start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming bespreken we de voordelen en nadelen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie sluit je doorgaans aan op de WIFI, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is heel snel te installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarbij ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Grote nadelen zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Onkosten inclusief montage: €650,00 tot wel €2250,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse kan men dit verplicht stellen. Je hebt weinig onderhoud nodig, minder storingsgevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Investering inclusief installatie: €1075,00 tot +/- €2100,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn kies je voor bedrade detectoren, en waar nog geen bedrading is kan je kiezen voor draadloze componenten.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1450,00 tot €2750,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt het alarm uitbreiden met extra componenten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In de lijst hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Westmaas.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een druppel, pas, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Westmaas (juli 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Alleen, wanneer je het laat aanleggen door ervaren installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In het bijgaande overzicht check je de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Westmaas. Zij hebben ervaring met merken als Grothe Velleman en EATON. Je bekijkt hier ook bedrijven en installateurs in Heinenoord, Numansdorp, Mijnsheerenland en Goudswaard.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. Hierna delen we populaire tips om de kans op inbraak in Westmaas te verminderen. Bekijk ook meer informatie over Meldkamer.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Westmaas vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen bieden een slimme alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Doorgaans kunnen ze jou ook helpen met abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Altijd direct op de hoogte dankzij de Online Alarmcentrale.
 • V&S Beveiliging: Jouw lokale partner voor slimme beveiliging in huis.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en EZVIZ, D-Link, Somfy, TP-Link, Bosch + Eve, Netamo, Yale, Arlo, Hombli.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Westmaas?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Westmaas voor thuis liggen je tussen de €475,00 en €1200,00. De offerteprijs komt tot stand door het gekozen systeem, extra opties zoals camerabeveiliging of gasdetector, het aantal ruimtes, en het onderhoud.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Wanneer er een melding binnenkomt controleert een centralist of er een dreigende situatie is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De beveiliger zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen in het geval van een inbraak of brand. Middels Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De extra kosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 & €32,50 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij een ongewone beweging wordt er een melding afgegeven. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Daarnaast kan je ook kiezen voor: lichtalarm, e-mail, telefonische oproep, SMS. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal er geen sirene afgaan, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt inbrekers af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je beelden terug kunt kijken. Bij een beperkt budget kun je denken aan een systeem met digitale camera’s, vanaf €250,00 per stuk. Voorkeur voor een systeem met HD-beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Installeer dan een HD IP camera vanaf €425,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Westmaas.


Postcodegebied: 3273

Plaats een reactie