Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Hoeksche Waard

Met een alarmsysteem in Hoeksche Waard kan je met een gerust hart de deur uit. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Dit alarminstallatie schrikt inbrekers af, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Ook geeft het huisalarm ook een signaal af bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In de praktische keuzehulp doorzoek je betrouwbare informatie over de meest bekende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Als laatste vergelijk je op dit portaal bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Hoeksche Waard en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-hoeksche-waard

Alarminstallatie Hoeksche Waard laten plaatsen

Een alarmsysteem is een elektronisch systeem dat een signaal geeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij beweging gaat vaak een luid alarm af en krijg je een melding op je smartphone. Wanneer je dat wil wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De centralist bekijkt de situatie en neemt telefonisch contact op met de bewoners. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Hoeksche Waard? In het onderstaande stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Inventariseer jouw woning om erachter te komen waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op die manier kom je erachter welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen voorzien moeten worden van detectors. Met betrekking tot inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: glasbreuksensoren, waterdetectoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, magneetcontacten.

 2. Kies het type alarm

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bedraad systeem is alles met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen kabels nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride systeem is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Je hebt de keuze uit meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: populair is de melding op je telefoon, maar ook SMS, telefonische oproep, lichtalarm, E-mail. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een automatische melding naar de alarmcentrale (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Om inbrekers op heterdaad te betrappen heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul jouw adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt zo snel mogelijk 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Hoeksche Waard en omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm binnen een korte periode. De medewerker demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen opgeven die ingelicht moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een goed alarmsysteem kopen in Hoeksche Waard?

Vergelijk tarieven van installateurs in direct regio

Tips: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Hoeksche Waard houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen basisfuncties. Er bestaan ook complete pakketten met camerabewaking, afstandsbediening, bewegingsmelders, rookmelders, buitensirene. Verder dien je een keuze te maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende paragraaf lees je er alles over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, de detectoren hebben een batterij. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarbij ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarief inclusief montage: €775,00 tot ongeveer €1700,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Tarieven inclusief installatie: €1050,00 – €2250,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al kabels getrokken zijn neem je de bekabelde detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt doe je het met de draadloze detectoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1800,00 tot +/- €2850,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In de lijst hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Hoeksche Waard.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een tag, pas, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Hoeksche Waard (mei 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Maar, op het moment je kiest voor een speciaal installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In het bijgaande overzicht vind je de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Hoeksche Waard. Zij kunnen je helpen met merken zoals Velleman en Ring. Je bekijkt hier ook installateurs en bedrijven in Dordrecht, Zwijndrecht, Goeree-Overflakkee en Westvoorne.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je populaire tips om de opties voor inbraak in Hoeksche Waard te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Stil alarm.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Hoeksche Waard vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die gespecialiseerd zijn in het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan garant voor een vernuftige alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Steeds vaker kan je kiezen voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en EZVIZ, D-Link, TP-Link, Somfy, Bosch of Netamo, Arlo, Hombli, Eufy, Yale.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Hoeksche Waard?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Hoeksche Waard voor thuis liggen tussen de €575,00 en €1350,00. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het type systeem (draadloos of bedraad), de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer en camera’s of gasmelder, het soort woning, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Op het moment dat er een melding binnenkomt analyseert een operator of er een noodzaak is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De centralist stelt woningeigenaren op de hoogte bij overval, inbraak of brand. Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De extra kosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €12,50 en +/- €40,00 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij een foute beweging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Daarbij bieden sommige aanbieders ook SMS, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Indien je het stille alarm aanzet zal de indringer niets horen, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Een goedkope optie is een dome/bullet camera vanaf €275,00 per aansluiting. Vind je dit niet voldoende en zoek je optimaal gedetailleerd beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? In dat geval adviseren we een HD IP camera, te bestellen vanaf €400,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Hoeksche Waard.


Postcodegebied: 3260, 3261, 3262, 3263

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie