Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Zuid-Beijerland

Door het installeren van een alarmsysteem in Zuid-Beijerland beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Je alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij een inbraak en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Tevens geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand of lekkage. In de praktische keuzehulp vind je betrouwbare details over de systemen waar je uit kunt kiezen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop doorzoek je op dit portaal landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Zuid-Beijerland en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-zuid-beijerland

Alarminstallatie Zuid-Beijerland aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch mechanisme dat een signaal geeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij ongewone situaties gaat vaak een luid alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. Steeds vaker is jouw woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een professional controleert het signaal en waarschuwt de klant (de bewoner). Bij een noodgeval schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Zuid-Beijerland? In dit handige stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en achterhaal waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Met deze informatie markeer je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen voorzien moeten worden van detectors. M.b.t. inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: beveiligingscamera’s, gasdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, waterdetectoren, rookmelders.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld systeem is alles met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wireless (draadloos) systeem heeft deze kabels niet nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride installatie is een combinatie van beide.

 3. Type alarmering

  Je hebt de keuze uit meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: telefonische oproep, E-mail, SMS, geluidsalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling van de alarmcentrale (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Afsluitend kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag offertes aan

  Vul jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Zuid-Beijerland en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het gekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op de gekozen dag. De beveiligingsspecialist demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd bij calamiteiten.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Zuid-Beijerland?

Bekijk actuele prijzen bij specialisten uit jouw regio

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Flink wat huizen in de gemeente Hoeksche Waard hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel detectoren en sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals camerabewaking, meldkamer koppeling, rookmelders, buitensirene, bewegingsmelders. In aanvulling daarop heb je de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende opsomming bespreken we de voordelen en nadelen.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de sensoren werken op batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is met name geschikt voor oudere woningen. Bovendien is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Tarieven inclusief montage: €700,00 tot ongeveer €1550,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. De werking is erg nauwkeurig, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit gezien als een verplichting. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt weinig last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €1100,00 tot +/- €2300,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar de kabels al voorhanden zijn maak je gebruik van de bekabelde sensoren, op plekken waar geen bedrading ligt kies je voor draadloze sensoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1800,00 tot ongeveer €2700,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor extra comfort. Onderstaand vind je meer informatie over veilig wonen in Zuid-Beijerland.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pas, druppel, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Zuid-Beijerland (juli 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Toch, als je het laat plaatsen door een ervaren installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In het overzicht hieronder bieden wij de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Zuid-Beijerland. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als TruPortal en Viper. Of bekijk verkooppunten en leveranciers Klaaswaal, Strijen, Numansdorp en Heinenoord.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. In het stukje hieronder vind je handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Zuid-Beijerland te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Brandbeveiliging.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Zuid-Beijerland vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze dienstverleners bieden een innovatieve alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. In de regel kunnen ze jou ook helpen met extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Bosch, Somfy, Foscam, EZVIZ, TP-Link of Eve, Hombli, Arlo, Eufy, Netamo.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Zuid-Beijerland?

De kosten van een slim alarmsysteem in Zuid-Beijerland voor thuis liggen je tussen de €375,00 en €1125,00. De echte prijs is afhakelijk van het type installatie, het aantal extra opties zoals camerabeveiliging of brandmelder, het aantal ruimtes, en garantietermijn.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er rondom het huis gebeurt en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De centralist probeert bewoners meteen te bellen als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Met Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De investering in een inbraaksysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €10,00 en +/- €55,00 per 4 weken.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij verdachte omstandigheden ontvang je op diverse manieren een signaal. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: e-mail, lichtalarm, SMS, telefonische oproep. In het geval van een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Voor de kleine portemonnee is er een combinatie van basis camera’s, vanaf €275,00 per stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je een systeem met HD-beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Probeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €500,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Zuid-Beijerland.


Postcodegebied: 3284

Plaats een reactie