Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Brandbeveiliging

Naast de verschillende soorten alarmsystemen, is ook brandbeveiliging een zeer belangrijk onderdeel van woning beveiliging. Als u nog nooit een brand in uw woning hebt meegemaakt, dan heeft u waarschijnlijk geen idee hoe diep de impact is als u dat overkomt. Diegenen die het wel meegemaakt hebben kunnen u vertellen dat een dergelijke gebeurtenis zeer diepe sporen achterlaat, niet alleen in huis, maar ook op uw psyche. Daarom is voorkomen beter dan genezen, en een goede brandbeveiliging installeren is niet alleen zeer aan te raden, maar een absolute must.

Het belangrijkste is om zich te realiseren hoe men brandbeveiliging als onderdeel van een goede woning beveiliging het beste aanpakt. Brand in huis wordt altijd voorafgegaan door rook. Brandmelders installeren heeft niet zo veel zin, omdat deze pas af gaan als er reeds brand is en u in feite te laat bent. Daarom dient u op strategische plekken in huis rookmelders te plaatsen die af gaan zodra er ook maar enigszins iets in de luchtsamenstelling verandert wat op rook lijkt. Hierdoor krijgt u zeer vroeg een rookmelding en kan u mogelijk zelfs de brand nog voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om een brandblusser in huis te hebben.

Daarnaast is een goede brandbeveiliging in uw woning niet compleet zonder een gedegen vluchtweg. U dient te zorgen dat er altijd een vluchtroute is voor als er brand uitbreekt in uw woning. U kan dit regelen door bijvoorbeeld brandvertragende deuren te installeren die als ze dicht zijn u meer tijd geven om met uw gezin de geplande vluchtroute te volgen. Zoals u ziet, er is veel te regelen voor een goede brandbeveiliging in uw woning. Dat het belangrijk is om dit goed te regelen staat buiten kijf, uw leven en het leven van uw familieleden hangen hier namelijk van af. Brandpreventie begint ook bij het installeren van rookmelders en qua kosten kan u een deel terug krijgen via premies voor brandbeveiliging.

Brandpreventie

Brandbeveiliging is een van de meest belangrijke beveiligingsvormen in een woning. Helaas is het nog steeds zo dat het merendeel van de bevolking hier nog nooit iets mee gedaan heeft. Het feit dat het altijd goed is gegaan, heeft vaak dan ook meer met geluk dan wijsheid te maken. Brandbeveiliging kan uw leven en dat van uw gezin redden en moet serieus bekeken worden. Let wel, brandbeveiliging is meer dan het ophangen van een paar rookmelders in huis en een brandblusser in de schuur. Brandbeveiliging is een serieuze vorm van woning beveiliging welke overigens ook zeer goed te combineren is met een inbraakbeveiliging. Zie ook onze pagina met tips voor het aanschaffen van een koolmonoxidemelder.

Brand in huis voorkomen

Brandpreventie begint met hele eenvoudige dingen zoals geen kaarsen bij gordijnen in de buurt of bij papier. Een goede afscherming van de open haard. Makkelijk te bereiken deksels bij het fornuis welke ingezet kunnen worden als per ongeluk de vlam in de pan komt. Maar ook het uitvoeren van een preventieve ronde voor het slapen gaan om te kijken of echt alles uit is en men veilig kan gaan slapen. Daarnaast is het belangrijk om voor als het onverhoopt toch mis gaat goed voorbereid te zijn. Rookmelders op strategische plekken bijvoorbeeld is erg belangrijk, maar ook een brandblusser in de keuken en op andere verborgen maar makkelijk bereikbare plekken zijn een must. Vraag uw beveiligingsspecialist naar alle maatregelen die genomen kunnen worden voor een goede brandpreventie. U zal zien dat het niet veel hoeft te kosten maar dat u een stuk rustiger slaapt.