Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oud Annerveen

Door middel van een alarmsysteem in Oud Annerveen beveilig je jouw huis tegen inbraak. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Je alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Als extra voordeel waarschuwt een huisalarm ook bij water (lekkage), brand en gas. Middels onze uitgebreide keuzehulp lees je populaire info over de verschillende type systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop vergelijk je op dit platform landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Oud Annerveen en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-oud-annerveen

Alarminstallatie Oud Annerveen plaatsen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch mechanisme dat notificaties verstuurt bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een ongewone beweging gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. In sommige situaties wordt het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De beveiliger kijkt de melding na en neemt telefonisch contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Oud Annerveen? In het gedeelte hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en check op welke plekken inbrekers binnen kunnen komen. Op basis daarvan markeer je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: waterdetectoren, rookmelders, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, magneetcontacten.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld woningalarm is de installatie grotendeels verbonden met kabels waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wireless (draadloos) systeem is effectief zonder bekabeling en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride product werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Je hebt de keuze uit diverse type alarmeringen: een melding via een smartphone App, lichtalarm, geluidsalarm, SMS, telefonische oproep. Steeds meer mensen vullen dit aan met een professionele integratie met de Particuliere alarmcentrale PAC. 7 dagen per week, de hele dag door controle. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Prijzen opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt binnen korte tijd allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oud Annerveen en omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen binnen een korte periode. De beveiligingsspecialist demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die op de hoogte gesteld moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een erkend alarmsysteem kopen in Oud Annerveen?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installatiebedrijven in direct regio

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Aa en Hunze houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met afstandsbediening, meldkamer koppeling, buitensirene, bewegingsmelders, rookmelders. In aanvulling daarop moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf lees je er alles over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem sluit je doorgaans aan op de WIFI, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarbij kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Minpunten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €750,00 oplopend tot €1250,00.

Een bekabeld alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De kans op een storing is minimaal, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is dit type zelfs een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt weinig last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijs inclusief installatie: €925,00 tot ongeveer €1600,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn kies je voor bedrade sensors, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn doe je het met de draadloze sensoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1800,00 tot wel €1900,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief extra componenten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Oud Annerveen.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pas, pincode, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oud Annerveen (juni 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Maar, op het moment je kiest voor een professioneel installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In het bijgaande overzicht ontdek je de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oud Annerveen. Zij hebben ervaring met merken als Chubb Lips en Menvier. Je bekijkt hier ook leveranciers en aanbieders in Spijkerboor, Nieuw Annerveen, Annerveenschekanaal en Meeden.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden 10 handige tips om de opties voor inbraak in Oud Annerveen te limiteren. Of klik door voor meer informatie over Stil alarm.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Oud Annerveen vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Drenthe zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze aanbieders staan bekend om een ingenieuze alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Steeds vaker werken zij met een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Gecertificeerd voor het leveren van kwalitatief hoogstaande beveiligingsoplossingen.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Bosch, Foscam, Somfy, EZVIZ, D-Link of Netamo, Hombli, Eufy, Arlo, Yale.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Oud Annerveen?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Oud Annerveen voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €425,00 en €1050,00. De precieze prijs wordt gekenmerkt door het type installatie, het aantal extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal ramen en deuren, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij onraad en inbraak controleert een centralist wat er precies gebeurt en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een agent neemt contact op met de bewoners bij een geverifieerd alarm Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De kosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €12,50 en +/- €30,00 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. Daarnaast kan je ook kiezen voor: SMS, lichtalarm, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. Als je een stil alarm laat installeren zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en het vergroot de pakkans omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een mix van enkele losse camera’s, vanaf €175,00 per stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Maak dan de keuze voor een HD IP camera voor €375,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Oud Annerveen.


Postcodegebied: 9655

Plaats een reactie