Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Annerveenschekanaal

Dankzij een alarmsysteem in Annerveenschekanaal beveilig je jouw huis tegen inbraak. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Je alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Daarbij waarschuwt een huisalarm ook bij water (lekkage), brand en gas. Via onze adviseurs doorzoek je uitgebreide informatie over de meest bekende type systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Tevens vergelijk je op dit portaal een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Annerveenschekanaal en vind je slimme tips tegen inbraak.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-annerveenschekanaal

Alarminstallatie Annerveenschekanaal plaatsen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektrisch systeem dat een signaal geeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij verdachte omstandigheden gaat er een luid (of stil) alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. In veel gevallen is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een expert analyseert de melding en belt direct de klant (de bewoner). Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Annerveenschekanaal? In het bijgaande stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak een goede analyse van de woning en kijk waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Daardoor markeer je welke risicovolle plekken sensoren / detectoren moeten krijgen. Met het oog op inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: magneetcontacten, gasdetectoren, waterdetectoren, rookmelders, bewegingsmelders, glasbreuksensoren.

 2. Soort alarm kiezen

  Je kunt kiezen uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld huisalarm zijn alle componenten met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een draadloos systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan je heel eenvoudig aansluiten. De hybride mogelijkheid werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er kan worden gekozen voor meerdere type alarmen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: E-mail, SMS, lichtalarm, telefonische oproep. Steeds meer mensen vullen dit aan met een automatische melding naar de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij volgen de meldingen direct op. Om de pakkans te vergroten is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt zo snel mogelijk verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Annerveenschekanaal en omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm binnen een korte periode. De medewerker legt precies uit hoe je het moet bedienen. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die ingelicht moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een erkend alarmsysteem kopen in Annerveenschekanaal?

Vergelijk kosten en voorwaarden van specialisten uit de buurt

Keuzehulp: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Heel veel mensen in de gemeente Aa en Hunze houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn betaalbare budget producten met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief camerabewaking, buitensirene, meldkamer koppeling, afstandsbediening, rookmelders. Daarnaast moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok delen we daar meer info over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen is een installatie zonder bekabeling, de detectoren hebben een batterij. Het is heel snel te installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Als laatste kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Negatieve aspecten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Tarief inclusief montage: €725,00 tot wel €1800,00.

Een bedraad alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is dit vaak een randvoorwaarde. Het onderhoud is minder complex, het is storingsongevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Tarief inclusief installatie: €950,00 tot ongeveer €1700,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op plekken waar al bedrading ligt neem je de bedrade sensoren, en waar nog geen bedrading is doe je het met de draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1950,00 tot circa €2100,00.

Extra opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het volgende schema lees je meer informatie over extra veilig wonen in Annerveenschekanaal.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een tag, ID, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Annerveenschekanaal (juli 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Maar, wanneer je dit laat doen door een speciaal installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In deze tabel delen wij de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Annerveenschekanaal. Zij werken met gangbare merken als TruPortal en Bticino. Je kunt ook doorklikken naar verkooppunten en leveranciers Oud Annerveen, Spijkerboor, Meeden en Muntendam.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. In het stukje hieronder vind je 10 handige tips om de opties voor inbraak in Annerveenschekanaal te beperken. We bieden ook aanvullende informatie over Sirenes.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Annerveenschekanaal vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Drenthe zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een intelligente alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Steeds vaker kan jij hier ook terecht voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Somfy, EZVIZ, TP-Link, Bosch, Foscam + Eve, Hombli, Netamo, Eufy, Yale.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Annerveenschekanaal?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Annerveenschekanaal voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €550,00 en €1175,00. De uiteindelijke prijs hangt af van het type alarm, de aanvullende diensten zoals camera’s of gasmelder, het woonoppervlak, en het onderhoudscontract.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij brand, inbraak of glasbreuk analyseert een operator wat er gaande is en of ze direct in actie moeten komen. De medewerker van de meldkamer probeert bewoners meteen te bellen wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Met Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De extra kosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 & €55,00 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij verdachte omstandigheden wordt er een melding afgegeven. De meest populaire alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Daarbij bieden sommige aanbieders ook e-mail, telefonische oproep, SMS, doorschakeling naar meldkamer. In het geval van een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt inbrekers af en het vergroot de pakkans omdat je beelden terug kunt kijken. Een voordelige mogelijkheid is een systeem met digitale camera’s, vanaf €150,00 per aansluiting. Vind je dit niet voldoende en zoek je de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? In dat geval adviseren we een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €600,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Annerveenschekanaal.


Postcodegebied: 9654

Plaats een reactie