Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Muntendam

Door het installeren van een alarmsysteem in Muntendam beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Zo’n alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, waarschuwt bij een inbraak en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Ook zal het huisalarm afgaan bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In de praktische keuzehulp vind je goede informatie over de verschillende type systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop verstrekken we op dit portaal verschillende beveiligingsbedrijven in Muntendam en check je praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-muntendam

Alarminstallatie Muntendam laten installeren

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch detectiesysteem dat via sensoren een alarm geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij detectie zal het alarm worden geactiveerd en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Soms is jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De beveiliger onderzoekt de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoners. Bij een geverifieerd alarm kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Muntendam? Hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en ontdek zo waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op basis daarvan bepaal je welke ingangen sensoren / detectoren moeten krijgen. M.b.t. inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, waterdetectoren, gasdetectoren, magneetcontacten.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Populaire keuze zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bedraad systeem moeten er overal draden worden getrokken zodat het heel storingsongevoelig is. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft deze kabels niet nodig en kent een eenvoudige installatie. Een hybride product werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We onderscheiden diverse alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: telefonische oproep, E-mail, SMS, lichtalarm. Een interessante keuze is een automatische melding naar de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Om de pakkans te vergroten kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul jouw postcode in en selecteer de installatie die je wilt. Binnen enkele dagen ontvang je 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Muntendam en omgeving.

 5. Installatieservice

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een vooraf afgesproken moment. De specialist legt precies uit hoe je het moet bedienen. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen doorgeven die een notificatie ontvangt bij verdachte omstandigheden.

Een erkend alarmsysteem kopen in Muntendam?

Bekijk actuele prijzen bij experts uit de buurt

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Steeds meer woningen in de gemeente Midden-Groningen kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals buitensirene, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening, camerabewaking. Tevens heb je de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok lees je er alles over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Bovendien kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Vergeet niet dan batterijen leeg kunnen raken en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €675,00 – €1650,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit gezien als een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarieven inclusief installatie: €1075,00 tot wel €1650,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al bedrading ligt kies je voor bekabelde componenten, op de plekken waar nog geen kabels liggen maak je gebruik van draadloze detectoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1850,00 tot ongeveer €2350,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Optioneel kan je kiezen voor diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In de lijst hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Muntendam.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een tag, ID, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Muntendam (november 2023)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Alleen, als je het uitbesteed aan een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de bijgaande tabel ontdek je de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Muntendam. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Kenwei en Tadrian. Of zoek door naar aanbieders en bedrijven in Meeden, Annerveenschekanaal, Wildervank en Zuidbroek.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Muntendam te verminderen. Bekijk ook meer informatie over Camerabewaking.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Muntendam vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Groningen onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het plaatsen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan garant voor een effectieve alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Dikwijls bieden zij de optie tot een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Direct een melding op je smartphone bij onraad.
 • V&S Beveiliging: Gecertificeerd voor het leveren van kwalitatief hoogstaande beveiligingsoplossingen.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en TP-Link, D-Link, Somfy, Bosch, Foscam of Eve, Eufy, Yale, Netamo, Hombli.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Muntendam?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Muntendam voor thuis liggen gemiddeld tussen de €550,00 en €1375,00. De totaalprijs wordt beïnvloed door het type systeem (draadloos of bedraad), de aanvullende diensten zoals alarmcentrale en camera’s of rookmelder, het soort woning, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie bekijkt een medewerker meteen wat er precies gebeurt en wie er ingeschakeld moet worden. De operator zoekt meteen contact met de bewoners bij een overval, inbraak of brand Door het inschakelen van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De prijs van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 en €40,00 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij een ongewone beweging krijg je direct een melding. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor lichtalarm, e-mail, SMS, doorschakeling naar meldkamer. Bij een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het ontmoedigt inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Voor de kleine portemonnee is er een dome/bullet camera vanaf €300,00 per unit. Vind je dit niet voldoende en zoek je een compleet beveiligd huis met HD beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Maak dan de keuze voor een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €625,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Muntendam.


Postcodegebied: 9649

Plaats een reactie