Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Winsum

Met een alarmsysteem in Winsum heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een actieve alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij onraad en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Evenzeer kan een huisalarm een signaal geven bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In onze keuzehulp verstrekken we praktische info over de mogelijke systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. In aanvulling hierop verstrekken we op dit platform bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Winsum en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-winsum

Alarminstallatie Winsum laten installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch detectiesysteem dat via sensoren een alarm geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij een verdachte poging zal het alarm worden geactiveerd en krijg je in de app of per sms een melding. In sommige situaties wordt jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een expert bekijkt de situatie en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoners. Bij brand, inbraak of een overval kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Winsum? In het onderstaande stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Creëer een goed overzicht van je huis en controleer waar de risico’s het grootst zijn. Op die manier kom je erachter welke ramen en deuren sensoren / detectoren moeten krijgen. Wat betreft inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: bewegingsmelders, magneetcontacten, rookmelders, glasbreuksensoren, gasdetectoren, beveiligingscamera’s.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest bekende types zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld systeem is alles met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen kabels nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride product is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er bestaan diverse type alarmeringen: een melding via een smartphone App, SMS, lichtalarm, geluidsalarm, E-mail. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling met de de meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Om de pakkans te vergroten kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Prijzen opvragen

  Vul jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Winsum en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Een beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een vooraf afgesproken moment. De medewerker laat goed zien hoe het allemaal werkt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die gebeld moeten worden bij calamiteiten.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Winsum?

Vergelijk tarieven van installatiebedrijven uit jouw regio

Tips: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Flink wat huizen in de gemeente Waadhoeke hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel de noodzakelijke onderdelen. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief afstandsbediening, bewegingsmelders, camerabewaking, buitensirene, rookmelders. Tevens dien je een keuze te maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hierna lichten we dat verder toe.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen is doorgaans verbonden met een internetverbinding, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is met name geschikt voor oudere woningen. Als laatste kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Negatieve aspecten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijzen inclusief montage: €800,00 – €1800,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een waterdicht systeem, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt weinig last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Tarief inclusief installatie: €1075,00 tot wel €2050,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn maak je gebruik van de bekabelde detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen kies je voor draadloze sensoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Investering inclusief aanleggen: €1100,00 tot wel €2550,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief aanvullende componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het stukje hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Winsum.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pas, pincode, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Winsum (november 2023)

Je kunt het alarm zelf installeren. Toch, wanneer je dit laat doen door een professioneel installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de onderstaande tabel ontdek je de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Winsum. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Proteq en Ring. Of bekijk bedrijven en leveranciers in Húns, Leons, Lollum en Arum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Iedere woning is inbraakgevoelig. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We delen handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Winsum te limiteren. Of klik door voor meer informatie over Soorten alarminstallaties.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Winsum vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Friesland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die jou ondersteunen bij het plaatsen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een compleet en professionele alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Meestal kan je kiezen voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Bosch, Somfy, TP-Link, Foscam, D-Link + Hombli, Netamo, Eve, Yale, Arlo.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Winsum?

De kosten van een goed alarmsysteem in Winsum voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €350,00 en €900,00. De normale prijs komt tot stand door het type alarm, extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of rookmelder, het soort woning, en het onderhoud.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij beweging, glasbreuk of rook analyseert een operator wat de situatie is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De operator neemt meteen contact op met de bewoners Bij brand, inbraak of een overval D.m.v. Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De extra kosten van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 en €47,50 per 4 weken.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij detectie wordt er een melding afgegeven. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Alternatieven zijn o.a.: telefonische oproep, lichtalarm, SMS, doorschakeling naar meldkamer. Bij een stil alarm zal er geen sirene afgaan, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het ontmoedigt inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een goedkope optie is een systeem met digitale camera’s, vanaf €200,00 per camera. Zoek je een systeem met HD-beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Installeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €625,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Winsum.


Postcodegebied: 8830, 8831, 9950

Plaats een reactie