Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Vijlen

Met een alarmsysteem in Vijlen is jouw woning dag en nacht beveiligd. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een eigen alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Ook signaleert een huisalarm ook bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Met onze speciale keuzehulp verstrekken we goede info over de soorten systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Verder check je op dit portaal erkende beveiligingsbedrijven in Vijlen en check je praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-vijlen

Alarminstallatie Vijlen laten aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch systeem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een signalering zal het alarm afgaan en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. In veel gevallen is jouw woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De medewerker analyseert de situatie en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een noodsituatie schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Vijlen? In ons speciale stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak een goede analyse van de woning en check op welke plekken de inbraakkansen aannemelijk zijn. Zo ontdek je welke ramen en deuren minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: gasdetectoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, waterdetectoren, bewegingsmelders, rookmelders.

 2. Kies het soort alarm

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij bekabelde installaties zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wifi-systeem (draadloos) heeft deze kabels niet nodig en kent een eenvoudige installatie. Een hybride product kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er bestaan meerdere type alarmen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: SMS, E-mail, telefonische oproep, geluidsalarm. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling van een 24/7 meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Om inbrekers te verrassen heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Voer je adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Vijlen en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op de gekozen dag. De woningbeveiliger vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die gealarmeerd worden zodra het alarm afgaat.

Een handig alarmsysteem kopen in Vijlen?

Krijg verschillende offertes van vakmannen in jouw regio

Keuzehulp: Kies het juiste beveiligingssysteem

Flink wat huizen in de gemeente Vaals houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel noodzakelijke functies. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over afstandsbediening, camerabewaking, rookmelders, meldkamer koppeling, buitensirene. Ook dien je een keuze te maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hieronder noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen is een installatie zonder bekabeling, de detectoren hebben een batterij. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is met name geschikt voor oudere woningen. Bovendien ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Minpunten zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijzen inclusief montage: €800,00 tot wel €1550,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. De werking is erg nauwkeurig, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Je hebt weinig onderhoud nodig, minder storingsgevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Tarieven inclusief installatie: €1300,00 tot ongeveer €1700,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt installeer je bekabelde detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt installeer je draadloze sensoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Investering inclusief aanleggen: €1150,00 tot +/- €2400,00.

Extra opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met extra componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In de lijst hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Vijlen.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een tag, pincode, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Vijlen (december 2023)

Je kunt het alarm zelf installeren. Maar, wanneer je dit laat doen door een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In dit overzicht bieden wij de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Vijlen. Zij hebben ervaring met merken als Convex en Honeywell. Of klik door voor installateurs en bedrijven in Lemiers, Valkenburg, Elkenrade en Eys.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Vijlen te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Telefoonmelding.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Vijlen vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Limburg onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het aanleggen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een vernuftige alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Dikwijls kan jij hier ook terecht voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Foscam, D-Link, TP-Link, Somfy, EZVIZ of Eve, Netamo, Arlo, Eufy, Hombli.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Vijlen?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Vijlen voor thuis liggen ongeveer tussen de €550,00 en €800,00. De exacte prijs komt tot stand door het soort systeem, de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer en camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal ramen en deuren, en het jaarlijkse onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties wordt er in de alarmcentrale gekeken of er een dreigende situatie is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De beveiliger neemt meteen contact op met de bewoners Bij brand, inbraak of een overval Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De extra kosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €15,00 en +/- €50,00 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij beweging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De meest populaire alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Daarbij bieden sommige aanbieders ook lichtalarm, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, SMS. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de pakkans is een stuk groter omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Een voordelige mogelijkheid is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €200,00 per unit. Zoek je een oplossing met HD-beelden zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Plaats dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €575,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Vijlen.


Postcodegebied: 6294

Plaats een reactie