Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Vaals

Door het installeren van een alarmsysteem in Vaals verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Zo’n alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, waarschuwt bij een inbraak en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Als extra voordeel geeft het huisalarm ook een signaal af bij water (lekkage), brand en gas. In de praktische keuzehulp verstrekken we praktische informatie over de beschikbare systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Afsluitend doorzoek je op dit portaal een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Vaals en check je praktische inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-vaals

Alarminstallatie Vaals installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch waarschuwingssysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een verdachte poging gaat vaak een luid alarm af en krijg je in de app of per sms een melding. Tegen extra betaling wordt jouw woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een expert kijkt de melding na en neemt telefonisch contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Vaals? In het onderstaande stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en kijk waar de zwakke plekken liggen. Daardoor ontdek je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen verzegeld moeten worden met een sensor. Betreffende inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: beveiligingscamera’s, rookmelders, bewegingsmelders, waterdetectoren, glasbreuksensoren, magneetcontacten.

 2. Kies het type alarm

  Populaire keuze zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld woningalarm wordt alle verbonden met draden zodat het heel storingsongevoelig is. Een wireless (draadloos) systeem heeft geen bedrading nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride product is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Kies alarmmeldingen

  We differentiëren meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor E-mail, telefonische oproep, lichtalarm, geluidsalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling met de een 24/7 meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Om de pakkans te vergroten heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Offertes vergelijken

  Vul eerst jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt zo snel mogelijk diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Vaals en omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een vooraf afgesproken moment. De specialist legt precies uit hoe je het moet bedienen. Je kunt nu ook de contactpersonen doorgeven die ingelicht moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Vaals?

Vergelijk kosten en voorwaarden van bedrijven uit jouw regio

Tips: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Steeds meer woningen in de gemeente Vaals beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel detectoren en sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals rookmelders, afstandsbediening, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking. Tevens zul je moeten kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het volgende stuk lees je er alles over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, de detectoren hebben een batterij. Het is makkelijk aan te leggen en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarbij is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Vergeet niet dat batterijen op kunnen raken en dat het wat meer storingen kent.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijs inclusief montage: €675,00 tot +/- €2000,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. De werking is erg nauwkeurig, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, kent weinig storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Tarief inclusief installatie: €1025,00 tot +/- €1700,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn neem je de bedrade detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn doe je het met de draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1800,00 tot circa €2350,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het stukje hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Vaals.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pincode, druppel, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Vaals (april 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Alleen, wanneer je het laat aanleggen door vakkundig installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In dit overzicht check je de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Vaals. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Proteq en First Alert. Je bekijkt hier ook aanbieders en bedrijven in Valkenburg aan de Geul, Beekdaelen, Gulpen-Wittem en Eijsden-Margraten.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Vaals te beperken. Je kunt ook meer info bekijken over Camerabewaking.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Vaals vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Limburg zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die kunnen helpen bij het installeren van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een zeer veilige alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Vaak bieden zij de optie tot een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Bosch, Foscam, Somfy, D-Link, EZVIZ & Arlo, Eufy, Yale, Hombli, Eve.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Vaals?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Vaals voor thuis liggen tussen de €600,00 en €975,00. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. welk alarm je kiest, de extra opties zoals een beveiligingscamera of gasdetector, het soort woning, en het jaarlijkse onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie checkt de centralist wat er rondom het huis gebeurt en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De beveiliger zoekt meteen contact met de bewoners als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Door middel van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De tarieven van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 en +/- €32,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij detectie kan je op diverse manieren een melding krijgen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. Je kunt eventueel ook kiezen voor telefonische oproep, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. Indien je het stille alarm aanzet zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Bij een beperkt budget kun je denken aan een bekabelde analoge camera vanaf €300,00 per aansluiting. Vind je dit niet voldoende en zoek je de meest scherpe en heldere HD-beelden om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? In dat geval adviseren we een HD IP camera vanaf €400,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Vaals.


Postcodegebied: 6290, 6291

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie