Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Gulpen-Wittem

Met een alarmsysteem in Gulpen-Wittem kan je met een gerust hart de deur uit. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een actieve alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Daarnaast geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand, gas of lekkages. In onze keuzehulp lees je handige info over de meest bekende type systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Afsluitend doorzoek je hier toonaangevende beveiligingsbedrijven in Gulpen-Wittem en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-gulpen-wittem

Alarminstallatie Gulpen-Wittem installeren

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch systeem dat een melding zal versturen bij een bepaalde gebeurtenis. Bij beweging slaat het alarm aan en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Indien gewenst is jouw woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De operator ziet direct wat de situatie is en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoners. Bij een noodgeval worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Gulpen-Wittem? In het gedeelte hieronder nemen we alle stappen met je door.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Creëer een goed overzicht van je huis en ontdek zo waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Daardoor markeer je welke ramen en deuren gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: beveiligingscamera’s, waterdetectoren, rookmelders, gasdetectoren, bewegingsmelders, magneetcontacten.

 2. Soort alarm kiezen

  Je hebt de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bedraad systeem is de installatie grotendeels verbonden met kabels waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft geen kabels nodig en kent een eenvoudige installatie. De hybride mogelijkheid een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er kan worden gekozen voor verschillende alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook telefonische oproep, SMS, lichtalarm, E-mail. Vaak kan je optioneel kiezen voor een professionele integratie met een speciale meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul jouw adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan kosteloos verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Gulpen-Wittem en omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De vakman demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen die een notificatie ontvangt bij calamiteiten.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Gulpen-Wittem?

Vergelijk kosten en voorwaarden van vakmannen in de buurt

Keuzehulp: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Gulpen-Wittem hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel noodzakelijke functies. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief camerabewaking, buitensirene, bewegingsmelders, afstandsbediening, rookmelders. Daarnaast zul je moeten kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende opsomming delen we daar meer info over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, de detectoren hebben een batterij. Het is makkelijk aan te leggen en het is met name geschikt voor oudere woningen. Tevens ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijzen inclusief montage: €700,00 – €2050,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is het zelfs verplicht. Je hebt weinig onderhoud nodig, minder storingsgevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Investering inclusief installatie: €1150,00 tot +/- €1850,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt neem je de bedrade componenten, op plekken waar geen bedrading ligt kan je kiezen voor draadloze sensors.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1900,00 tot en met €2550,00.

Extra opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor verschillende extra opties en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Onderstaand sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Gulpen-Wittem.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een tag, druppel, pincode, pas.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Gulpen-Wittem (mei 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Maar, wanneer je dit laat doen door een lokaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In dit overzicht bekijk je de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Gulpen-Wittem. Zij hebben ervaring met merken als Ecoline en Fire King. Op onze site bekijk je ook leveranciers en aanbieders in Vaals, Valkenburg aan de Geul, Eijsden-Margraten en Meerssen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden goed werkende tips om de kans op inbraak in Gulpen-Wittem te beperken. Lees ook meer info over Inbraakbeveiliging.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Gulpen-Wittem vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Limburg zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het plaatsen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Zij staan garant voor een effectieve alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Steeds vaker kunnen ze jou ook helpen met koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: Europees keurmerk en NCP gekeurd.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en D-Link, TP-Link, Foscam, Bosch, EZVIZ & Eufy, Arlo, Hombli, Eve, Netamo.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Gulpen-Wittem?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Gulpen-Wittem voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €450,00 en €1175,00. De daadwerkelijke prijs wordt gekenmerkt door het type alarm, het aantal extra opties zoals camerabeveiliging of koolmonoxidemelder, het woonoppervlak, en het jaarlijkse onderhoud.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen checkt de centralist wat er gaande is en wie er ingeschakeld moet worden. De beveiliger neemt meteen contact op met de bewoners Bij een noodsituatie Door het inschakelen van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De tarieven van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 & €30,00 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij beweging kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Andere beschikbare meldingen zijn: e-mail, SMS, lichtalarm, telefonische oproep. In het geval van een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de pakkans is een stuk groter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een dome/bullet camera vanaf €300,00 per camera. Vind je dit niet voldoende en zoek je optimaal gedetailleerd beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Plaats dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €375,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Gulpen-Wittem.


Postcodegebied: 6270, 6271

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie