Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Epen

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Epen heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een actieve alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Ook kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Met onze speciale keuzehulp check je uitgebreide info over de systemen waar je uit kunt kiezen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Ook vergelijk je op dit portaal toonaangevende beveiligingsbedrijven in Epen en vind je slimme tips tegen inbraak.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-epen

Alarminstallatie Epen laten aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch detectiesysteem dat een signaal geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij een signalering slaat het alarm aan en krijg je meteen melding op je smartphone. Tegen extra betaling wordt jouw woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De centralist volgt de situatie meteen op en belt direct de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een overval, inbraak of brand schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Epen? In het stukje hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin om erachter te komen waar de risico’s het grootst zijn. Op basis daarvan bepaal je welke ingangen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Wat betreft inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: waterdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, glasbreuksensoren, gasdetectoren, magneetcontacten.

 2. Selecteer een type alarm

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en kan snel worden aangesloten. Een hybride product kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We differentiëren allerlei alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook SMS, geluidsalarm, telefonische oproep, E-mail. Een interessante keuze is een standaard melding richting de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Als laatste is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en selecteer de installatie die je wilt. Binnen enkele dagen ontvang je verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Epen en omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het gekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De installateur laat goed zien hoe het allemaal werkt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen die gebeld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Epen?

Vraag offertes op bij bedrijven uit jouw regio

Advies: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Gulpen-Wittem hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope standaard modellen met eenvoudige functionaliteiten. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals meldkamer koppeling, afstandsbediening, rookmelders, buitensirene, bewegingsmelders. Daarbij dien je een keuze te maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende paragraaf bespreken we de voordelen en nadelen.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarbij kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat batterijen leeg kunnen raken en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijzen inclusief montage: €675,00 tot ongeveer €1400,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, minder storingsgevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Prijs inclusief installatie: €1100,00 oplopend tot €1800,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De betrouwbaarheid is hoog, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op de locaties waar al kabels liggen gebruik je bedrade sensoren, waar nog geen kabels getrokken zijn doe je het met de draadloze sensoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Investering inclusief aanleggen: €2000,00 tot circa €2800,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het volgende schema lees je meer over veilig wonen in Epen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pincode, ID, tag, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Epen (april 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Echter, ga je voor een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In deze tabel bieden wij namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Epen. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als ATV en Aten. Je kunt ook doorklikken naar aanbieders en bedrijven in Wittem, Eys, Mechelen en Beutenaken.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. In het stukje hieronder vind je handig tips om de kans op inbraak in Epen te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Stil alarm.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Epen vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Limburg zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die veel expertise hebben rondom het aanleggen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen helpen jou met een innovatieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. In potentie heb je de keuze voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Met eigen gecertificeerde bemande meldkamer (Alarm Control Nederland).
 • Woonveilig: Gemakkelijk uitbreiden met o.a. bewegingsmelders en brandbeveiliging.
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Foscam, Bosch, EZVIZ, D-Link, TP-Link & Arlo, Eufy, Yale, Eve, Netamo.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Epen?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Epen voor thuis liggen je tussen de €575,00 en €875,00. De totaalprijs wordt gecalculeerd door de soms van het gekozen systeem, extra services zoals meldkamer en camera’s of rookmelder, de grootte van de woning en de installateur.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Als het alarm een signaal opvangt zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat de actuele status is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De medewerker van de meldkamer belt direct de bewoners of andere contactpersonen als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Met Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De extra kosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 en €30,00 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij een signalering krijg je direct een melding. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een sirene (een luid geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Daarnaast kan je ook kiezen voor: telefonische oproep, e-mail, SMS, lichtalarm. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal de indringer niets horen, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een combinatie van basis camera’s, vanaf €225,00 per aansluiting. Heb je liever een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Plaats dan een HD IP camera vanaf €425,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Epen.


Postcodegebied: 6285

Plaats een reactie