Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Veeningen

Met een alarmsysteem in Veeningen heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een actieve alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij een inbraak en geeft je een gerust en veilig gevoel. Tevens kan een huisalarm een signaal geven bij brand of lekkage. In onze handige keuzehulp delen wij goede details over de verschillende type systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Tevens check je hier verschillende beveiligingsbedrijven in Veeningen en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-veeningen

Alarminstallatie Veeningen plaatsen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektrisch systeem dat een melding zal versturen bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een foute beweging zal het systeem het alarm inschakelen en krijg je meteen melding op je smartphone. Wanneer je dat wil is jouw woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De medewerker van de meldkamer controleert het signaal en belt direct de betrokken klant. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Veeningen? In het gedeelte hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin om erachter te komen waar inbrekers binnen kunnen komen. Zo bepaal je welke risicovolle plekken uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Als het gaat om inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: glasbreuksensoren, rookmelders, magneetcontacten, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De meest bekende types zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bekabelde optie worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen kabels nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride inrichting werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: een melding via een smartphone App, SMS, lichtalarm, telefonische oproep, E-mail. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling met de de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij volgen de meldingen direct op. Als laatste heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Prijzen vergelijken

  Voer je adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Veeningen.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een geschikt moment op korte termijn. De expert demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kunt nu ook de contactpersonen opgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij calamiteiten.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Veeningen?

Vraag offertes op bij bedrijven uit jouw regio

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente De Wolden kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel noodzakelijke functies. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals buitensirene, meldkamer koppeling, rookmelders, bewegingsmelders, camerabewaking. Tevens start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende paragraaf zullen we daar een toelichting op geven.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem is doorgaans verbonden met een internetverbinding, dat werkt op batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Ook is het systeem zeer flexibel en voordelig. Minpunten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €775,00 – €1300,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een volledig bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. De kans op een storing is minimaal, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij de hogere risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het is gemakkelijker in onderhoud, minder storingsgevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Investering inclusief installatie: €1150,00 tot ongeveer €1950,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bekabelde sensors, waar nog geen kabels getrokken zijn maak je gebruik van draadloze sensors.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1650,00 tot +/- €2450,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Veeningen.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een druppel, ID, tag, pas.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Veeningen (juni 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Toch, als je het laat plaatsen door een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de onderstaande tabel check je de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Veeningen. Zij kunnen je helpen met merken zoals TruVision en VanderBilt. Of zoek door naar bedrijven en leveranciers in Koekange, Ruinerwold, de Wijk en IJhorst.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je praktische tips om de kans op inbraak in Veeningen te limiteren. Lees ook meer info over Rookmelder.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Veeningen vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Drenthe zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die kunnen helpen bij het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan bekend om een professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Meestal kan je kiezen voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Persoonlijk en altijd advies op maat.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en TP-Link, D-Link, Bosch, EZVIZ, Somfy + Netamo, Eve, Eufy, Yale, Hombli.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat kost een alarmsysteem installeren in Veeningen?

De kosten van een goed alarmsysteem in Veeningen voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €600,00 en €1025,00. De exacte prijs hangt af van het gekozen systeem, de extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of gasmelder, het soort woning, en het onderhoud.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Wanneer er een melding binnenkomt zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat de actuele status is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De centralist belt direct de bewoners of andere contactpersonen Bij brand, inbraak of een overval D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De prijzen van een inbraakalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €20,00 en +/- €50,00 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij een foute beweging wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luide sirene (geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, e-mail, SMS. Indien je het stille alarm aanzet zal er geen sirene afgaan, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het ontmoedigt inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een systeem met digitale camera’s, vanaf €225,00 per aansluiting. Liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Plaats dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €450,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Veeningen.


Postcodegebied: 7924, 7958

Plaats een reactie