Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Ruinerwold

Met een alarmsysteem in Ruinerwold voel je je een stuk veiliger thuis. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Je alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Daarbij zal het huisalarm afgaan bij brand of lekkage. In onze keuzehulp vind je uitgebreide info over de mogelijke systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop doorzoek je op dit portaal een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Ruinerwold en vind je slimme tips tegen inbraak.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-ruinerwold

Alarminstallatie Ruinerwold laten installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektrisch systeem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij onraad gaat het alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. In sommige situaties is jouw woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De beveiliger analyseert de melding en neemt direct contact op met de bewoners. Bij brand, inbraak of een overval kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Ruinerwold? In dit handige stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis om erachter te komen waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op deze manier bepaal je welke deuren en ramen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: rookmelders, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, gasdetectoren, bewegingsmelders, glasbreuksensoren.

 2. Kies het type alarm

  Je kunt kiezen uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld huisalarm is de installatie grotendeels verbonden met kabels zodat het bijna niet te saboteren is. Een wireless (draadloos) systeem heeft deze kabels niet nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride inrichting kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We onderscheiden meerdere type alarmen: denk aan een app op je telefoon maar ook E-mail, SMS, telefonische oproep, lichtalarm. Een interessante keuze is een automatische melding naar de Particuliere alarmcentrale PAC. 7 dagen per week, de hele dag door controle. Om inbrekers op heterdaad te betrappen kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Voer je adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt binnen korte tijd verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Ruinerwold.

 5. Installatieservice

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op de gekozen dag. De beveiliger geeft altijd een goed instructie. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Ruinerwold?

Vergelijk kosten en voorwaarden van bedrijven in jouw buurt

Advies: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente De Wolden houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope instap-systemen met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met bewegingsmelders, buitensirene, camerabewaking, rookmelders, meldkamer koppeling. In aanvulling daarop zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf delen we daar meer info over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de detectoren hebben een batterij. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is ook perfect voor bestaande bouw. Bovendien kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Minpunten zijn dat batterijen leeg kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijzen inclusief montage: €675,00 oplopend tot €1250,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De kans op een storing is minimaal, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij de hogere risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, het is storingsongevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Onkosten inclusief installatie: €975,00 – €1700,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen maak je gebruik van de bedrade onderdelen, op de plekken waar nog geen kabels liggen doe je het met de draadloze sensoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1100,00 oplopend tot €2800,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Ruinerwold.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een druppel, pincode, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Ruinerwold (februari 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Maar, wanneer je het laat aanleggen door vakkundig installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In de onderstaande tabel bieden wij de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Ruinerwold. Zij kunnen je helpen met merken zoals Amex en Convex. Op onze site bekijk je ook installateurs en bedrijven in Ruinen, Dwingeloo, Koekange en Veeningen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We delen populaire tips om de kans op inbraak in Ruinerwold te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Informatie over alarmsystemen.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Kies voor een beveiligingssysteem

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Ruinerwold vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Drenthe kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het installeren van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan bekend om een intelligente alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Regelmatig kan je kiezen voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Toegang tot de woning middels een code of druppel.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Somfy, EZVIZ, Foscam, Bosch, D-Link & Netamo, Eufy, Yale, Hombli, Arlo.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Ruinerwold?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Ruinerwold voor thuis liggen gemiddeld tussen de €375,00 en €1275,00. De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. het gekozen systeem, extra services zoals meldkamer en camera’s of brandmelder, het aantal ruimtes, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen controleert een centralist wat er precies gebeurt en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een specialist waarschuwt de bewoners als er sprake is van inbraak of brand Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De extra kosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €22,50 en €40,00 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij verdachte omstandigheden kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, e-mail, SMS. Indien je het stille alarm aanzet is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een combinatie van basis camera’s, vanaf €300,00 per stuk. Voorkeur voor de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? In dat geval adviseren we een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €575,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Ruinerwold.


Postcodegebied: 7960, 7961, 7963

Plaats een reactie