Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem De Wolden

Door middel van een alarmsysteem in De Wolden beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, jaagt inbrekers de deur uit en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Tevens heeft het huisalarm ook een melding bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In onze keuzehulp bieden we handige info over de mogelijke systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Daarnaast bieden we op alarmsysteemcheck.nl verschillende beveiligingsbedrijven in De Wolden en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-de-wolden

Alarminstallatie De Wolden aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektrisch systeem dat via sensoren een alarm geeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij onraad wordt het alarm getriggerd en ontvang jij op je telefoon een melding. Indien gewenst wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De operator bekijkt de situatie en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een noodsituatie kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in De Wolden? In het gedeelte hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Creëer een goed overzicht van je huis en ontdek zo waar de zwakke plekken liggen. Op die manier ontdek je welke toegangsplekken verzegeld moeten worden met een sensor. Betreffende inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: bewegingsmelders, glasbreuksensoren, magneetcontacten, gasdetectoren, rookmelders, waterdetectoren.

 2. Soort alarm kiezen

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld systeem moeten er overal draden worden getrokken wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een wifi-systeem (draadloos) heeft deze kabels niet nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride installatie kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er bestaan allerlei alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: geluidsalarm, E-mail, lichtalarm, SMS. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een standaard melding richting de Particuliere alarmcentrale PAC. Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Om de pakkans te vergroten kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Voer je adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in De Wolden en de gemeente.

 5. De installateur komt langs

  Een beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen binnen een korte periode. De medewerker legt precies uit hoe het systeem werkt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen doorgeven die gealarmeerd worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een goed alarmsysteem kopen in De Wolden?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installateurs in direct regio

Advies: Type beveiligingssystemen

Steeds meer woningen in de gemeente De Wolden hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief meldkamer koppeling, buitensirene, afstandsbediening, bewegingsmelders, rookmelders. Daarbij dien je een keuze te maken uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarmsysteem zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Tevens kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Grote nadelen zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €825,00 tot +/- €2100,00.

Een bedraad alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Het is gemakkelijker in onderhoud, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Onkosten inclusief installatie: €1025,00 tot +/- €1600,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op plekken waar al bedrading ligt neem je de bekabelde componenten, en waar nog geen bedrading is installeer je draadloze onderdelen.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1300,00 – €2200,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt het alarm uitbreiden met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor extra comfort. In de lijst hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in De Wolden.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een ID, pincode, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in De Wolden (juli 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Echter, ga je voor een ervaren installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In deze tabel bieden wij de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in De Wolden. Zij kunnen je helpen met merken zoals VARTA en Omron. Of bekijk bedrijven en leveranciers in Meppel, Staphorst, Hoogeveen en Borger-Odoorn.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We delen goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in De Wolden te beperken. Lees ook meer info over Seniorenalarm.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Bij de voordeur kun je een slimme deurbel laten installeren.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem voor thuis

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf De Wolden vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Drenthe zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die veel expertise hebben rondom het installeren van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een effectieve alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. In potentie kan jij hier ook terecht voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Zonder boren en volledig draadloos, gemakkelijk zelf plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en TP-Link, EZVIZ, Foscam, D-Link, Somfy & Eve, Netamo, Hombli, Arlo, Eufy.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in De Wolden?

De kosten van een volledig alarmsysteem in De Wolden voor thuis liggen je tussen de €425,00 en €1500,00. De uiteindelijke prijs komt tot stand door het soort alarm, extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of CO2 melder, het aantal ramen en deuren, en garantietermijn.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij een bepaalde gebeurtenis zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er gaande is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De centralist waarschuwt de bewoners bij een geverifieerd alarm. Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De tarieven van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €12,50 & €40,00 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij beweging krijg je direct een melding. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, SMS. Als je een stil alarm laat installeren weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en het vergroot de pakkans omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Voor de kleine portemonnee is er een mix van enkele losse camera’s, vanaf €250,00 per aansluiting. Liever een oplossing met HD-beelden om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Zoek dan naar een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €600,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur De Wolden.


Postcodegebied: 7924, 7957

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie