Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem IJlst

Met een alarmsysteem in IJlst beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Zo’n alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, waarschuwt bij onraad en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Evenzeer stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij water (lekkage), brand en gas. Middels onze uitgebreide keuzehulp delen wij populaire details over de diverse systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop bekijk je op alarmsysteemcheck.nl toonaangevende beveiligingsbedrijven in IJlst en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-ijlst

Alarminstallatie IJlst laten plaatsen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch systeem dat via sensoren een alarm geeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij een ongewone beweging zal het systeem het alarm inschakelen en krijg je in de app of per sms een melding. Indien gewenst is het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een specialist volgt de situatie meteen op en belt direct de bewoners of andere contactpersonen. Bij een noodsituatie worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in IJlst? In het stukje hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en check op welke plekken inbrekers binnen kunnen komen. Aan de hand hiervan maak je een plan welke ingangen voorzien moeten worden van detectors. Betreffende inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: bewegingsmelders, glasbreuksensoren, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, gasdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij de bedrade systemen is alles met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een draadloos systeem communiceert vaak via radiogolven. en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride installatie een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Je hebt de keuze uit meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: populair is de melding op je telefoon, maar ook telefonische oproep, lichtalarm, SMS, geluidsalarm. Een interessante keuze is een professionele integratie met de Particuliere alarmcentrale PAC. Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Om de pakkans te vergroten heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in IJlst en de gemeente.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op de gekozen dag. De woningbeveiliger demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen die ingelicht moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in IJlst?

Bekijk actuele prijzen bij installatiebedrijven in jouw regio

Keuzehulp: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Heel veel mensen in de gemeente Súdwest-Fryslân hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel detectoren en sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief meldkamer koppeling, rookmelders, afstandsbediening, bewegingsmelders, buitensirene. Eveneens heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hierna bespreken we de voordelen en nadelen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie sluit je doorgaans aan op de WIFI, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Tevens is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Minpunten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Onkosten inclusief montage: €750,00 oplopend tot €1300,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Er zijn nauwelijks storingen, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij panden met een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Investering inclusief installatie: €1250,00 tot €2250,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bekabelde componenten, en waar nog geen bedrading is neem je draadloze sensoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1500,00 tot circa €2550,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In de lijst hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in IJlst.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pincode, ID, pas, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in IJlst (februari 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Maar, als je het laat plaatsen door een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In dit overzicht delen wij de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in IJlst. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Sistec en Friedland. Je bekijkt hier ook bedrijven en installateurs in Greonterp, Bolsward, Sibrandabuorren en Dearsum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Maar je kunt de kans wel verkleinen. In het stukje hieronder vind je 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in IJlst te verkleinen. Check ook extra informatie over Informatie over alarmsystemen.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf IJlst vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die je van dienst kunnen zijn bij het plaatsen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze aanbieders faciliteren een slimme alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Optioneel kan je kiezen voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Jouw lokale partner voor slimme beveiliging in huis.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Somfy, Bosch, TP-Link, EZVIZ, D-Link & Yale, Eve, Eufy, Netamo, Hombli.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in IJlst?

De kosten van een volledig alarmsysteem in IJlst voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €350,00 en €950,00. De offerteprijs wordt gekenmerkt door het type installatie, het aantal extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of rookmelder, het aantal ramen en deuren, en het onderhoudscontract.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij calamiteiten analyseert een operator of er een noodzaak is en wie er ingeschakeld moet worden. De medewerker van de meldkamer neemt contact op met de bewoners Bij een noodsituatie Door middel van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De prijzen van een huisalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €22,50 en €30,00 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij beweging wordt er een melding afgegeven. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook SMS, e-mail, lichtalarm, telefonische oproep. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan hoort de indringer niets, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Een goedkope optie is een set met analoge camera’s, vanaf €225,00 p/stuk. Voorkeur voor een oplossing met HD-beelden zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Probeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €600,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur IJlst.


Postcodegebied: 8650, 8651

Plaats een reactie