Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Lith

Dankzij een alarmsysteem in Lith beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Dit alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je meer gemoedsrust. Daarbij zal het huisalarm afgaan bij brand, gas of lekkages. In de praktische keuzehulp bieden we handige info over de mogelijke systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Bovendien bieden we op dit platform bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Lith en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-lith

Alarminstallatie Lith laten installeren

Een alarmsysteem houdt in: een elektrisch systeem dat een signaal geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij een foute beweging zal het alarm afgaan en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Als extra optie is jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De medewerker van de meldkamer analyseert de situatie en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Lith? In het bijgaande stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en ontdek zo waar de risico’s het grootst zijn. Op basis daarvan bepaal je welke ramen en deuren voorzien moeten worden van detectors. M.b.t. inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: gasdetectoren, bewegingsmelders, rookmelders, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten.

 2. Kies het soort alarm

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bedraad systeem wordt alle verbonden met draden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wireless (draadloos) systeem kan werken zonder kabels en is een stuk flexibeler. Een hybride product is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen

  We differentiëren diverse type alarmeringen: denk aan een app op je telefoon maar ook E-mail, SMS, telefonische oproep, geluidsalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een accurate melding voor een speciale meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Indien gewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Voer jouw postcode en huisnummer in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan kosteloos 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Lith.

 5. De installateur komt langs

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De expert legt precies uit hoe het systeem werkt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen doorgeven die ingelicht moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Lith?

Ontvang gratis offertes van installateurs uit de regio

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Steeds meer mensen in de gemeente Oss houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Zo zijn er hele voordelige modellen met eenvoudige functionaliteiten. Er bestaan ook complete pakketten met buitensirene, camerabewaking, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, rookmelders. Evenzeer moet je een keuze maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende opsomming lees je er alles over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen is een installatie zonder bekabeling, dat werkt op batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het is met name geschikt voor oudere woningen. Tevens is het systeem zeer flexibel en voordelig. Nadelen zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €675,00 tot wel €2050,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is een betrouwbaar systeem, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, minder storingsgevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Investering inclusief installatie: €1025,00 oplopend tot €2100,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het is zeer betrouwbaar, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al kabels getrokken zijn gebruik je bedrade detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen kan je kiezen voor draadloze sensors.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Investering inclusief aanleggen: €1650,00 tot en met €2400,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het blok hierna vind je meer informatie over veilig wonen in Lith.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een druppel, ID, pincode, pas.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Lith (april 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Toch, wanneer je dit laat doen door een vakkundig installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In deze tabel bekijk je de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Lith. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Suprema en Amex. Of bekijk bedrijven en installateurs in Maren-Kessel, Volkel, Lithoijen en Teeffelen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. Hierna delen we relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Lith te beperken. Lees ook meer info over Stil alarm.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Vraag buren of ze een oogje in het zeil houden bij vakantie.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem voor thuis

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Lith vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Groningen kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze bedrijven helpen jou met een slimme alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Mogelijk werken zij met een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Bosch, Somfy, Foscam, D-Link, TP-Link & Eve, Netamo, Arlo, Eufy, Hombli.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Lith?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Lith voor thuis liggen gemiddeld tussen de €500,00 en €875,00. De uiteindelijke prijs is afhakelijk van het soort alarm, de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasdetector, het aantal ramen en deuren, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Zodra het alarm beweging detecteert zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat de actuele status is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een specialist zoekt meteen contact met de bewoners wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Door middel van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De prijs van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement liggen tussen de €12,50 en +/- €35,00 per maand.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij een ongewone beweging krijg je direct een melding. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een sirene (een luid geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: doorschakeling naar meldkamer, SMS, e-mail, telefonische oproep. Bij een stil alarm hoort de indringer niets, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. De meest betaalbare keuze is een aantal slimme camera’s, vanaf €200,00 per aansluiting. Vind je dit niet voldoende en zoek je een systeem met HD-beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Maak dan de keuze voor een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €600,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Lith.


Postcodegebied: 5397

Plaats een reactie