Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Lutjebroek

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Lutjebroek beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Dit alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, waarschuwt bij een inbraak en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Ook stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp lees je populaire details over de soorten systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Afsluitend check je op dit platform toonaangevende beveiligingsbedrijven in Lutjebroek en check je praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-lutjebroek

Alarminstallatie Lutjebroek laten installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch waarschuwingssysteem dat notificaties verstuurt bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij een verdachte poging gaat vaak een sirene af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Soms is jouw woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een expert analyseert de situatie en neemt telefonisch contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een overval, inbraak of brand worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Lutjebroek? In het volgende stukje geven we tips en leggen we alles uit.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en kijk waar de risico’s het grootst zijn. Op die manier markeer je welke deuren en ramen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: magneetcontacten, bewegingsmelders, rookmelders, gasdetectoren, waterdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Kies het type alarm

  De meest bekende types zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld huisalarm worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen bedrading nodig en kent een eenvoudige installatie. De hybride mogelijkheid kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor E-mail, lichtalarm, geluidsalarm, SMS. Vaak kan je optioneel kiezen voor doorschakeling van de meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Mogelijk kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul jouw adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt zo snel mogelijk verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Lutjebroek en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Het gekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een vooraf afgesproken moment. De expert demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen opgeven die ingelicht moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Lutjebroek?

Vraag offertes op bij installatiebedrijven in jouw regio

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Stede Broec houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Zo zijn er hele voordelige modellen met eenvoudige functionaliteiten. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over buitensirene, meldkamer koppeling, rookmelders, camerabewaking, bewegingsmelders. Evenzeer start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen is een installatie zonder bekabeling, dat werkt op batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Als laatste kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Minpunten zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Onkosten inclusief montage: €650,00 tot +/- €2050,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
In het geval van een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij de hogere risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, kent weinig storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Onkosten inclusief installatie: €1250,00 tot +/- €2100,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar de kabels al voorhanden zijn neem je de bedrade detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen maak je gebruik van draadloze sensors.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1500,00 tot circa €1950,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het volgende schema sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Lutjebroek.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pincode, druppel, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Lutjebroek (juni 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Alleen, als je het laat plaatsen door een vakkundig installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de tabel hieronder delen wij de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Lutjebroek. Zij kunnen je helpen met merken zoals Xmarker en First Alert. Of zoek door naar leveranciers en aanbieders in Westwoud, Andijk, Hoogkarspel en Grootebroek.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Maar je kunt de kans wel verkleinen. Hierna delen we populaire tips om de opties voor inbraak in Lutjebroek te beperken. Of klik door voor meer informatie over Draadloos alarmsysteem.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Bij de vooringang kan jij een slimme deurbel plaatsen.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Lutjebroek vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Zij staan garant voor een innovatieve alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. In potentie kan je kiezen voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: Snelle verbinding met bemande meldkamer.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Overal ter wereld toegang tot uw alarmsysteem met de Gratis App.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Foscam, TP-Link, Bosch, D-Link, Somfy + Yale, Arlo, Eufy, Netamo, Eve.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Lutjebroek?

De kosten van een goed alarmsysteem in Lutjebroek voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €575,00 en €800,00. De offerteprijs wordt beïnvloed door het gekozen systeem, de additionele services zoals een beveiligingscamera of koolmonoxidemelder, de grootte van het huis, en garantietermijn.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij een bepaalde gebeurtenis analyseert een operator wat de situatie is en wie er ingeschakeld moet worden. Een professional zoekt meteen contact met de bewoners Bij een geverifieerde alarmmelding D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De tarieven van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement variëren tussen de €10,00 en +/- €37,50 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij ongewone situaties wordt er een melding afgegeven. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: e-mail, telefonische oproep, SMS, lichtalarm. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt ongewenst bezoek af en de pakkans is een stuk groter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een bedrade camera vanaf €225,00 per stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je een compleet beveiligd huis met HD beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? In dat geval adviseren we een HD IP camera voor €600,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Lutjebroek.


Postcodegebied: 1614, 1616

Plaats een reactie