Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Grootebroek

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Grootebroek is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Zo’n alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je meer gemoedsrust. Als extra voordeel signaleert een huisalarm ook bij brand, gas of lekkages. Middels onze uitgebreide keuzehulp verstrekken we goede details over de meest bekende type systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Daarnaast check je op dit platform een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Grootebroek en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-grootebroek

Alarminstallatie Grootebroek installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch apparaat dat dankzij detectoren een alarm genereert bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij onraad gaat er een luid (of stil) alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Indien gewenst is het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De centralist ziet direct wat de situatie is en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Als er sprake is van inbraak of brand kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Grootebroek? In ons speciale stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Zorg voor een goed beeld van het huis om erachter te komen waar de zwakke plekken liggen. Op die manier bepaal je welke ingangen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Met het oog op inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: gasdetectoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, waterdetectoren, bewegingsmelders, glasbreuksensoren.

 2. Kies het type alarm

  De meest bekende types zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bedrade systemen moeten er overal draden worden getrokken wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft deze kabels niet nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride systeem een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Type alarmering

  We differentiëren verschillende alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor geluidsalarm, E-mail, lichtalarm, telefonische oproep. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een accurate melding voor de alarmcentrale (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Indien gewenst kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Voer je adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Grootebroek en omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het gekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op de gekozen dag. De vakman geeft altijd een goed instructie. Je kunt nu ook de contactpersonen opgeven die ingelicht moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Grootebroek?

Bekijk actuele prijzen bij specialisten in de buurt

Advies: Type beveiligingssystemen

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Stede Broec hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel detectoren en sirene. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over bewegingsmelders, buitensirene, meldkamer koppeling, camerabewaking, rookmelders. Daarnaast zul je moeten kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende opsomming bespreken we de voordelen en nadelen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, dat werkt op batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarbij is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijzen inclusief montage: €650,00 oplopend tot €1950,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Er zijn nauwelijks storingen, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, het is storingsongevoelig en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Investering inclusief installatie: €1175,00 tot €2150,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn neem je de bekabelde onderdelen, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn installeer je draadloze sensoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1900,00 tot +/- €2950,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt het alarm uitbreiden met extra componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het stukje hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Grootebroek.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pas, tag, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Grootebroek (april 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Echter, wanneer je dit laat doen door een vakkundig installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In deze tabel check je de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Grootebroek. Zij werken met gangbare merken als Jablotron en Ecoline. Of bekijk verkooppunten en leveranciers Hoogkarspel, Lutjebroek, Bovenkarspel en Oosterleek.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We geven handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Grootebroek te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Informatie over alarmsystemen.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Kies voor een beveiligingssysteem

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Grootebroek vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het aanleggen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze aanbieders faciliteren een complete alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. In de regel kan je kiezen voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Gemakkelijk te bedienen met de meegeleverde App.
 • Woonveilig: Direct een melding op je smartphone bij onraad.
 • V&S Beveiliging: Overal ter wereld toegang tot uw alarmsysteem met de Gratis App.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Bosch, Foscam, D-Link, EZVIZ, Somfy & Eufy, Eve, Arlo, Netamo, Yale.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Grootebroek?

De kosten van een goed alarmsysteem in Grootebroek voor thuis liggen je tussen de €500,00 en €900,00. De precieze prijs wordt beïnvloed door welk alarm je kiest, de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer koppeling en camera’s of rookmelder, het aantal kamers, en het jaarlijkse onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie bekijkt de medewerker of er een dreigende situatie is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De centralist zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Door het inschakelen van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De investering in een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €12,50 & €50,00 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij onraad kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Alternatieven zijn o.a.: e-mail, lichtalarm, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt ongewenst bezoek af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Voor de kleine portemonnee is er een systeem met digitale camera’s, vanaf €250,00 p/stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je een systeem met HD-beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €425,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Grootebroek.


Postcodegebied: 1613, 1614

Plaats een reactie