Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Peins

Met een alarmsysteem in Peins voel je je een stuk veiliger thuis. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Zo’n alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je een gerust en veilig gevoel. Evenzeer signaleert een huisalarm ook bij brand of lekkage. In onze keuzehulp vind je praktische informatie over de meest populaire systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Bovendien doorzoek je op deze site landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Peins en check je praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-peins

Alarminstallatie Peins installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektrisch systeem dat via sensoren een alarm geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een signalering gaat het alarm af en krijg je een melding op je smartphone. Wanneer je dat wil wordt het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een agent kijkt de melding na en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een noodgeval kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Peins? Hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en controleer waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op deze manier kom je erachter welke ingangen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. M.b.t. inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, waterdetectoren, gasdetectoren, magneetcontacten, rookmelders.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld huisalarm is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft deze kabels niet nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride product werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen

  We onderscheiden allerlei alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor E-mail, geluidsalarm, lichtalarm, telefonische oproep. Vaak kan je optioneel kiezen voor doorschakeling van de meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Om inbrekers te verrassen kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul eerst jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt binnen korte tijd 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Peins.

 5. Installatieservice

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De installateur hoe je het systeem in werking stelt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen opgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Peins?

Vergelijk kosten en voorwaarden van experts uit de regio

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Steeds meer mensen in de gemeente Waadhoeke kiezen voor alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel noodzakelijke functies. Er bestaan ook complete pakketten met afstandsbediening, meldkamer koppeling, rookmelders, bewegingsmelders, camerabewaking. Tevens moet je een keuze maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hieronder zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, met units die werken met batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Als laatste kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Houd in acht dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het wat meer storingen kent.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijs inclusief montage: €700,00 oplopend tot €1600,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een volledig bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. De kans op een storing is minimaal, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, kent weinig storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Prijs inclusief installatie: €1125,00 oplopend tot €2100,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn installeer je bekabelde sensors, op de plekken waar nog geen kabels liggen doe je het met de draadloze sensoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Een relatief duur systeem.
 • Kosten inclusief aanleggen: €2000,00 tot ongeveer €2350,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt het alarm uitbreiden met extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In de lijst hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Peins.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pas, druppel, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Peins (december 2023)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Alleen, wanneer je dit laat doen door een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de tabel hieronder tonen wij de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Peins. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Economy en Sun. Of klik door voor verkooppunten en leveranciers Schalsum, Zweins, Ried en Boer.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Iedere woning is inbraakgevoelig. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We delen 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Peins te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Telefoonmelding.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Peins vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief met veel kennis over het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Deze firma’s staan garant voor een vernuftige alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. In de regel kunnen ze jou ook helpen met bemande meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Een eigen bemande meldkamer die 24/7 beschikbaar is.
 • Woonveilig: Eenvoudig te bedienen (met sleutelhanger, bedieningspaneel, app).
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en TP-Link, Bosch, EZVIZ, Foscam, Somfy of Yale, Eve, Eufy, Netamo, Arlo.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Peins?

De kosten van een goed alarmsysteem in Peins voor thuis liggen je tussen de €575,00 en €1175,00. De totaalprijs wordt gecalculeerd door de soms van welk alarm je kiest, extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of koolmonoxidemelder, de grootte van het huis, en garantietermijn.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen controleert een centralist of er iets aan de hand is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De operator belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij een overval, inbraak of brand Met Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De onkosten van een alarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €12,50 & €50,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij onraad wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: SMS, telefonische oproep, e-mail, lichtalarm. Indien je het stille alarm aanzet zal er geen sirene afgaan, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de pakkans is een stuk groter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Voor de kleine portemonnee is er een combinatie van basis camera’s, vanaf €275,00 per camera. Zoek je optimaal gedetailleerd beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Zoek dan naar een HD IP camera, te bestellen vanaf €550,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Peins.


Postcodegebied: 8812

Plaats een reactie