Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Ens

Door middel van een alarmsysteem in Ens voel je je een stuk veiliger thuis. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Zo’n alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Als extra voordeel geeft het huisalarm ook een signaal af bij water (lekkage), brand en gas. In de praktische keuzehulp check je goede info over de soorten systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Ook tonen wij op deze site landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Ens en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-ens

Alarminstallatie Ens aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch waarschuwingssysteem dat een signaal geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een verdachte poging gaat het alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. Steeds vaker wordt jouw woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De medewerker van de meldkamer controleert het signaal en belt direct het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Zodra het alarm geverifieerd kan worden worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Ens? In het volgende stukje vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en kijk waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op die manier maak je een plan welke risicovolle plekken meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: waterdetectoren, gasdetectoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, bewegingsmelders.

 2. Kies het soort alarm

  Je hebt de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld huisalarm worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via radiogolven. en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride installatie is een combinatie van beide.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er kan worden gekozen voor verschillende alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor telefonische oproep, lichtalarm, E-mail, SMS. Een interessante keuze is een professionele integratie met de meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Mogelijk is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul jouw adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Binnen enkele dagen ontvang je diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Ens.

 5. Installatie van het alarm

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een geschikt moment op korte termijn. De woningbeveiliger legt precies uit hoe je het moet bedienen. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen die gealarmeerd worden zodra het alarm afgaat.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Ens?

Ontvang gratis offertes van experts in jouw regio

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Steeds meer mensen in de gemeente Noordoostpolder houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel detectoren en sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals meldkamer koppeling, bewegingsmelders, afstandsbediening, camerabewaking, rookmelders. Ook moet je een keuze maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende paragraaf zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, met units die werken met batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Tevens is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Nadelen zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Onkosten inclusief montage: €775,00 tot ongeveer €1900,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De kans op een storing is minimaal, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen kan men dit verplicht stellen. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, kent weinig storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Tarief inclusief installatie: €1175,00 tot wel €2100,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn maak je gebruik van de bekabelde sensoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen installeer je draadloze sensoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1600,00 tot €2550,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In de lijst hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Ens.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een tag, ID, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Ens (april 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Toch, wanneer je dit laat doen door een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In dit overzicht vind je de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Ens. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Zorg Totaal en Viper. Op onze site bekijk je ook bedrijven en leveranciers in Nagele, Tollebeek, Emmeloord en Mastenbroek.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden 10 handige tips om de kans op inbraak in Ens te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Soorten alarminstallaties.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Ens vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Flevoland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die gespecialiseerd zijn in het installeren van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze leveranciers bieden een intelligente alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Mogelijk kan jij hier ook terecht voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en D-Link, Somfy, Bosch, TP-Link, Foscam & Arlo, Eufy, Yale, Eve, Netamo.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Ens?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Ens voor thuis liggen ongeveer tussen de €475,00 en €900,00. De offerteprijs wordt gekenmerkt door het gekozen systeem, extra opties zoals een beveiligingscamera of CO2 melder, het aantal ruimtes, en het onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Als het alarm een signaal opvangt checkt de centralist of er een noodzaak is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een expert neemt meteen contact op met de bewoners bij een overval, inbraak of brand Met Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De tarieven van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €10,00 en €50,00 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij ongewone situaties ontvang je op diverse manieren een signaal. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een sirene (een luid geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: doorschakeling naar meldkamer, e-mail, lichtalarm, telefonische oproep. Indien je het stille alarm aanzet is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt ongewenst bezoek af en het vergroot de pakkans omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Voor de kleine portemonnee is er een dome/bullet camera vanaf €225,00 per aansluiting. Vind je dit niet voldoende en zoek je haarscherp beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? In dat geval adviseren we een HD IP camera vanaf €425,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Ens.


Postcodegebied: 8307

Plaats een reactie