Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Vierhouten

Dankzij een alarmsysteem in Vierhouten kan je met een gerust hart de deur uit. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Zo’n alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Als extra voordeel stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij water (lekkage), brand en gas. Middels onze uitgebreide keuzehulp tonen wij uitgebreide informatie over de mogelijke systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Bovendien bekijk je op dit portaal erkende beveiligingsbedrijven in Vierhouten en vind je slimme tips tegen inbraak.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-vierhouten

Alarminstallatie Vierhouten laten aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch waarschuwingssysteem dat via sensoren een alarm geeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij beweging zal het alarm worden geactiveerd en krijg je meteen melding op je smartphone. Steeds vaker wordt het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een professional volgt de situatie meteen op en waarschuwt de klant (de bewoner). Bij een geverifieerde alarmmelding worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Vierhouten? In het stukje hieronder vertellen we je precies wat je moet doen.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning om erachter te komen waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op deze manier maak je een plan welke deuren en ramen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. M.b.t. inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: glasbreuksensoren, waterdetectoren, magneetcontacten, rookmelders, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De meest bekende types zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld woningalarm zijn alle componenten met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is een stuk flexibeler. Een hybride systeem is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er bestaan diverse type alarmeringen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: telefonische oproep, E-mail, geluidsalarm, SMS. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling met de de meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Om inbrekers op heterdaad te betrappen heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Offertes vergelijken

  Geef het installatie adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Vierhouten en de directe omgeving.

 5. Installatieservice

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen binnen een korte periode. De woningbeveiliger geeft altijd een goed instructie. Je kan eventueel ook een contactpersoon inprogrammeren waarnaar een signaal wordt gestuurd bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Vierhouten?

Vergelijk kosten en voorwaarden van beveiligingsbedrijven uit de buurt

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Flink wat huizen in de gemeente Nunspeet kiezen voor alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn betaalbare budget producten met enkel detectoren en sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals rookmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling, buitensirene, camerabewaking. Daarnaast moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende opsomming noemen we alle pluspunten en minpunten.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen is doorgaans verbonden met een internetverbinding, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. De installatie gaat eenvoudig en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Als laatste kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Let erop dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Tarief inclusief montage: €750,00 tot +/- €2150,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is dit vaak een randvoorwaarde. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, het is storingsongevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Tarieven inclusief installatie: €1025,00 oplopend tot €2100,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn neem je de bekabelde detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kies je voor draadloze detectoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1200,00 oplopend tot €2700,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het blok hierna lees je meer informatie over extra veilig wonen in Vierhouten.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een druppel, pincode, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Vierhouten (februari 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Echter, als je het laat plaatsen door een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de onderstaande tabel delen wij de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Vierhouten. Zij kunnen je helpen met merken zoals Omron en Friedland. Of klik door voor leveranciers en aanbieders in Hulshorst, Noordeinde, Elspeet en Belt-Schutsloot.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We delen praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Vierhouten te limiteren. Lees ook meer info over Koolmonoxidemelder.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Vierhouten vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Gelderland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Doorgaans werken zij met een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Zonder boren en volledig draadloos, gemakkelijk zelf plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Europees keurmerk en NCP gekeurd.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Foscam, Bosch, EZVIZ, Somfy, D-Link of Yale, Eufy, Arlo, Eve, Netamo.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Vierhouten?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Vierhouten voor thuis liggen ongeveer tussen de €500,00 en €800,00. De totale prijs is afhakelijk van het gekozen systeem, de eventuele uitbreidingen zoals camerabeveiliging of koolmonoxidemelder, het aantal kamers, en het jaarlijkse onderhoud.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij onraad en inbraak analyseert een operator wat de actuele status is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De operator neemt meteen contact op met de bewoners Bij brand, inbraak of een overval Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De prijs van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €12,50 & €47,50 per maand.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij een verdachte poging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: lichtalarm, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep. Als je een stil alarm laat installeren zal er geen sirene afgaan, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. De meest betaalbare keuze is een aantal slimme camera’s, vanaf €300,00 per stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je een oplossing met HD-beelden om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Plaats dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €600,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Vierhouten.


Postcodegebied: 8076

Plaats een reactie