Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Inbraakbeveiliging

Inbraakbeveiliging is over het algemeen een complex geheel van systemen en eenvoudige maatregelen ter preventie van inbraak en diefstal. Dit houdt in dat u met inbraakbeveiliging zelf kan bepalen in hoeverre u systemen toe past voor de beveiliging van uw huis. Dit kan gaan tot het toepassen van eenvoudige inbraakbeveiliging zoals dievenklauwen in deuren en ramen, tot een volledig elektronisch aangestuurd beveiligingssysteem inclusief camerabewaking, noodsystemen, een stil alarm en automatische melding richting het politiebureau.

Beveilig een woning tegen inbraak

Inbraakbeveiliging als onderdeel van woning beveiliging hoeft echter vaak nooit zo drastisch uitgevoerd te worden. Eenvoudige maatregelen ter preventie van inbraak en diefstal zoals een alarmsysteem zijn vaak voldoende om in de meeste gevallen het gespuis buiten de deur te houden. Een goede inbraakbeveiliging is altijd een evenwicht tussen hoe lastig het wordt om in te breken, en hoeveel waarde er daadwerkelijk in uw huis te stelen is. Als de enige spullen van waarde alleen waardevol voor u zijn, heeft u aan een setje dievenklauwen genoeg. De spullen in uw huis zijn het voor een dief niet waard om moeite voor te doen. Als u echter een duur schilderij in uw huis heeft en veel dure elektronica, dan is een setje dievenklauwen al snel niet meer genoeg! Vind snel een alarmexpert in Katwijk, Veenendaal of Capelle aan den Ijssel.

Voorkom diefstal

Diefstalbeveiliging kan verschillende vormen hebben, zoals camerabewaking, videofonie, parlofonie, elektronische sensoren en nog veel meer. En als u een serieus systeem nodig heeft voor de inbraakbeveiliging van uw huis, dan kan u mogelijk ook gebruik maken van de premies voor inbraakbeveiliging, zeker als u de inbraakbeveiliging laat uitvoeren door een erkend bedrijf voor inbraakbeveiliging. Vergeet niet dat inbraakbeveiliging een zeer belangrijk onderdeel is van woning beveiliging.

  • Ingangen van woning beveiligen: Het eerste waar men aan moet denken qua woning beveiliging tips is alle mogelijke ingangen waarmee men zich toegang kan verschaffen tot uw huis. Dit zijn natuurlijk niet alleen de voor en achterdeur, maar ook de ramen en eventueel een schuifpui. En natuurlijk niet alleen op de begane grond. De ramen of zelfs terrasdeuren op de eerste verdieping, of een eventueel kelderraam kan een bijzonder zwak punt zijn. De sloten op al deze punten dienen goed en modern te zijn, en ook de toepassing van zogeheten dievenklauwen in de deuren zodat deze er niet uit getild kunnen worden is zeker geen luxe. In combinatie met goede sloten kunt u ook gebruik maken van camerabewaking rond en in uw woning. Daarnaast is een alarmsysteem zeer efficiënt om inbrekers af te schrikken.
  • Goede verlichting van de woning: Andere woning beveiliging tips zijn onder meer om voor voldoende automatische verlichting te zorgen op strategische plekken. De gezegde gaat dat bepaalde zaken het daglicht niet kunnen verdragen, en dat is zeker het geval voor mensen die zich met stiekeme praktijken bezig houden. Die houden nu eenmaal niet van goede verlichting waardoor ze door andere mensen makkelijk gezien en eventueel herkend kunnen worden. Bewegingssensoren met lampen is derhalve niet alleen makkelijk voor u, maar houdt ook dieven op een afstand.