Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Braamt

Door het installeren van een alarmsysteem in Braamt verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een eigen alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Daarbij stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand, rook of een gaslek. In de praktische keuzehulp doorzoek je praktische informatie over de soorten systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop bekijk je op dit platform landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Braamt en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-braamt

Alarminstallatie Braamt laten installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektrisch systeem dat notificaties verstuurt bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij detectie gaat het alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Wanneer je dat wil is het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De centralist onderzoekt de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Als er sprake is van inbraak of brand worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Braamt? In het onderstaande stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en kijk waar inbrekers binnen kunnen komen. Op die manier bepaal je welke risicovolle plekken meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: magneetcontacten, gasdetectoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, waterdetectoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je kunt kiezen uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bekabelde optie zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride inrichting een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We onderscheiden diverse type alarmeringen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor telefonische oproep, geluidsalarm, E-mail, SMS. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een automatische melding naar de meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Afsluitend kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Vul jouw adres in en selecteer de installatie die je wilt. Binnen enkele dagen ontvang je meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Braamt en de gemeente.

 5. De installateur komt langs

  Een beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op het afgesproken moment. De woningbeveiliger geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kan eventueel ook een contactpersoon doorgeven die gebeld moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een erkend alarmsysteem kopen in Braamt?

Krijg verschillende offertes van beveiligingsbedrijven uit de regio

Tips: Type beveiligingssystemen

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Montferland kiezen voor alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen basisfuncties. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief camerabewaking, rookmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening, bewegingsmelders. Verder zul je moeten kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende opsomming lees je er alles over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem sluit je doorgaans aan op de WIFI, en sensors die werken op batterij-power. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is ook perfect voor bestaande bouw. Bovendien is het systeem zeer flexibel en voordelig. Let erop dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het wat meer storingen kent.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijs inclusief montage: €800,00 – €1450,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. De werking is erg nauwkeurig, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit type zelfs een verplichting. Het onderhoud is minder complex, het is storingsongevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €1025,00 – €1750,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De betrouwbaarheid is hoog, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn neem je de bekabelde detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen neem je draadloze sensoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Een relatief duur systeem.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1850,00 oplopend tot €2950,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het volgende schema lees je meer informatie over extra veilig wonen in Braamt.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pas, pincode, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Braamt (juni 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Echter, wanneer je dit laat doen door een lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de onderstaande tabel check je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Braamt. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als WBox Technologies en Panasonic. Of klik door voor leveranciers en aanbieders in Wijnbergen, Varsseveld, Vethuizen en Azewijn.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Braamt te verkleinen. Check ook extra informatie over Telefoonmelding.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Kies voor een beveiligingssysteem

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Braamt vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Gelderland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Zij bieden een intelligente alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. In de regel kan jij hier ook terecht voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Toegang tot de woning middels een code of druppel.
 • Woonveilig: Gemakkelijk zelf bedienen met sleutelhanger, App en bedieningspaneel.
 • V&S Beveiliging: Europees keurmerk en NCP gekeurd.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en EZVIZ, Foscam, Bosch, TP-Link, Somfy of Eve, Yale, Arlo, Eufy, Netamo.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Braamt?

De kosten van een slim alarmsysteem in Braamt voor thuis liggen tussen de €600,00 en €1050,00. De normale prijs komt tot stand door het soort systeem, het aantal extra opties zoals meldkamer en camera’s of brandmelder, het woonoppervlak, en het jaarlijkse onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij brand, inbraak of glasbreuk bekijkt de centralist direct wat er aan de hand is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een agent waarschuwt de bewoners als er sprake is van inbraak of brand D.m.v. Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De tarieven van een inbraakalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €17,50 en €37,50 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een foute beweging krijg je direct een melding. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Daarnaast kan je ook kiezen voor: doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, lichtalarm, SMS. In het geval van een stil alarm hoort de indringer niets, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het ontmoedigt inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een mix van enkele losse camera’s, vanaf €275,00 p/stuk. Heb je liever optimaal gedetailleerd beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Zoek dan naar een HD IP camera voor €475,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Braamt.


Postcodegebied: 7047

Plaats een reactie