Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Montferland

Door het installeren van een alarmsysteem in Montferland schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Dit alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, jaagt inbrekers de deur uit en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Daarnaast waarschuwt een huisalarm ook bij water (lekkage), brand en gas. In onze handige keuzehulp lees je handige informatie over de meest populaire systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Ook bieden we hier bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Montferland en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-montferland

Alarminstallatie Montferland plaatsen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch waarschuwingssysteem dat notificaties verstuurt bij onraad en inbraak. Bij ongewone situaties gaat vaak een sirene af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. In veel gevallen wordt het woningalarm aangesloten op de meldkamer. De operator bekijkt wat er aan de hand is en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Montferland? In dit handige stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en kijk waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Zo maak je een plan welke ingangen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: waterdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, gasdetectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren.

 2. Soort alarm kiezen

  Je hebt de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld huisalarm is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een draadloos systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is een stuk flexibeler. Een hybride installatie is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor diverse type alarmeringen: denk aan een app op je telefoon maar ook E-mail, telefonische oproep, lichtalarm, SMS. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling van de meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Afsluitend heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Offertes vergelijken

  Vul jouw adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt binnen korte tijd verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Montferland.

 5. Installatie van het alarm

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren binnen een korte periode. De medewerker laat goed zien hoe het allemaal werkt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen die gebeld moeten worden bij onraad.

Een erkend alarmsysteem kopen in Montferland?

Krijg verschillende offertes van specialisten in jouw buurt

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Montferland gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope instap-systemen met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met bewegingsmelders, camerabewaking, afstandsbediening, buitensirene, rookmelders. Verder moet je een keuze maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende paragraaf zullen we daar een toelichting op geven.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen werkt op basis van radiogolven, met units die werken met batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarnaast ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Minpunten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijzen inclusief montage: €750,00 tot +/- €2050,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
In het geval van een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Er zijn nauwelijks storingen, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Je hebt weinig onderhoud nodig, het is storingsongevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Prijs inclusief installatie: €1300,00 tot €1900,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn maak je gebruik van de bedrade onderdelen, op de plekken waar nog geen kabels liggen maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1300,00 tot +/- €2000,00.

Extra opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor extra comfort. In het blok hierna sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Montferland.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een ID, pincode, tag, pas.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Montferland (juni 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Toch, wanneer je dit laat doen door een speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de tabel hieronder delen wij namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Montferland. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Samsung en Aritech. Je bekijkt hier ook installateurs en bedrijven in Brummen, Doesburg, Westervoort en Duiven.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Maar je kunt de kans wel verkleinen. Hierna delen we relevante tips de opties voor inbraak in Montferland te verminderen. Bekijk ook meer informatie over Alarmlicht.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Montferland vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Gelderland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief met veel kennis over het installeren van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een slimme alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Mogelijk kan jij hier ook terecht voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Gemakkelijk zelf bedienen met sleutelhanger, App en bedieningspaneel.
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en D-Link, Foscam, Somfy, TP-Link, EZVIZ of Netamo, Eve, Yale, Arlo, Eufy.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat kost een alarmsysteem installeren in Montferland?

De kosten van een goed alarmsysteem in Montferland voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €550,00 en €1275,00. De exacte prijs komt tot stand door het soort alarm, de aanvullende diensten zoals meldkamer koppeling en camera’s of brandmelder, de grootte van het huis, en het onderhoud.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen bekijkt de centralist direct wat de situatie is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De centralist belt direct de bewoners of andere contactpersonen bij een noodgeval Door het inschakelen van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De prijzen van een inbraakalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €10,00 en +/- €55,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij beweging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: lichtalarm, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, SMS. Als je kiest voor een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een goedkope optie is een bekabelde analoge camera vanaf €150,00 p/stuk. Liever de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Kies dan voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €475,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Montferland.


Postcodegebied: 7038

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie