Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Brummen

Met een alarmsysteem in Brummen is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een alarminstallatie schrikt inbrekers af, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je een gerust en veilig gevoel. Daarbij kan een huisalarm een signaal geven bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp doorzoek je uitgebreide info over de verschillende type systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Verder bieden we op deze site verschillende beveiligingsbedrijven in Brummen en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-brummen

Alarminstallatie Brummen installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch mechanisme dat een (stil) alarm afgeeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een foute beweging gaat het alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. Wanneer je dat wil wordt het woningalarm aangesloten op de meldkamer. De centralist bekijkt wat er aan de hand is en waarschuwt de bewoners of andere contactpersonen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Brummen? In het bijgaande stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en ontdek zo waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op basis daarvan markeer je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen verzegeld moeten worden met een sensor. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: waterdetectoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, magneetcontacten.

 2. Selecteer een type alarm

  Je hebt de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld systeem is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een draadloos systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is een stuk flexibeler. Een hybride oplossing werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Je hebt de keuze uit meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: populair is de melding op je telefoon, maar ook E-mail, geluidsalarm, telefonische oproep, lichtalarm. Een interessante keuze is een standaard melding richting de Particuliere alarmcentrale PAC. Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Indien gewenst heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul jouw adres in en selecteer de installatie die je wilt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Brummen en de gemeente.

 5. De installateur komt langs

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een vooraf afgesproken moment. De installateur demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die op de hoogte gesteld moeten worden bij calamiteiten.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Brummen?

Vergelijk tarieven van bedrijven in jouw buurt

Tips: Kies het juiste beveiligingssysteem

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Brummen hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief bewegingsmelders, meldkamer koppeling, buitensirene, camerabewaking, rookmelders. Daarbij zul je moeten kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het volgende stuk zullen we daar een toelichting op geven.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarmsysteem is draadloos verbonden met een internetverbinding, en sensors die werken op batterij-power. Je kunt het eenvoudig installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Ook kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Minpunten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijzen inclusief montage: €650,00 tot wel €1950,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De kans op een storing is minimaal, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Tarieven inclusief installatie: €1050,00 tot +/- €1650,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is een bekabelde alarminstallatie, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar de kabels al voorhanden zijn installeer je bekabelde sensors, waar nog geen kabels getrokken zijn installeer je draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1550,00 tot en met €2450,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt het alarm uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het blok hierna vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Brummen.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een ID, tag, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Brummen (april 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Maar, als je het uitbesteed aan een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In het bijgaande overzicht tonen wij de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Brummen. Zij werken met gangbare merken als Xteq en GPS Perimeter. Op onze site bekijk je ook installatiebedrijven en leveranciers in Doesburg, Rheden, Montferland en Westervoort.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We delen handig tips om de kans op inbraak in Brummen te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Brandbeveiliging.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Brummen vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Gelderland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die veel expertise hebben rondom het plaatsen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen bieden een innovatieve alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. In veel gevallen kan jij hier ook terecht voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Met eigen gecertificeerde bemande meldkamer (Alarm Control Nederland).
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Bosch, TP-Link, Somfy, D-Link, Foscam + Eve, Yale, Hombli, Eufy, Arlo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Brummen?

De kosten van een goed alarmsysteem in Brummen voor thuis liggen ongeveer tussen de €525,00 en €975,00. De totale prijs wordt gecalculeerd door de soms van het gekozen systeem, de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer en camera’s of gasmelder, de grootte van het huis, en de installateur.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit bekijkt de centralist direct wat er gaande is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een specialist stelt woningeigenaren op de hoogte bij een noodgeval Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De prijs van een huisalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €15,00 en +/- €35,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij detectie kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Je kunt eventueel ook kiezen voor e-mail, SMS, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. Als je een stil alarm laat installeren hoort de indringer niets, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en het vergroot de pakkans omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €175,00 per unit. Wil je optimaal gedetailleerd beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? In dat geval adviseren we een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €625,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Brummen.


Postcodegebied: 6970, 6971

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie