Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Tonden

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Tonden is jouw woning dag en nacht beveiligd. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Zo’n alarminstallatie schrikt inbrekers af, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je een gerust en veilig gevoel. Tevens heeft het huisalarm ook een melding bij brand, gas of lekkages. In onze keuzehulp vind je handige info over de systemen waar je uit kunt kiezen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Ook bieden we op deze site verschillende beveiligingsbedrijven in Tonden en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-tonden

Alarminstallatie Tonden laten installeren

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch waarschuwingssysteem dat een alarm geeft bij onraad en inbraak. Bij ongewone situaties gaat het alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Soms wordt jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een professional analyseert de situatie en belt direct de klant (de bewoner). Bij een noodsituatie kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Tonden? In ons speciale stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en kijk waar inbrekers binnen kunnen komen. Zo bepaal je welke ingangen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: magneetcontacten, gasdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, waterdetectoren, beveiligingscamera’s.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De meest bekende types zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij bekabelde installaties wordt alle verbonden met draden zodat het bijna niet te saboteren is. Een wireless (draadloos) systeem is effectief zonder bekabeling en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride product een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Kies alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit diverse alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor lichtalarm, geluidsalarm, telefonische oproep, E-mail. Steeds meer mensen vullen dit aan met extra service van de Particuliere alarmcentrale PAC. Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Om inbrekers te verrassen is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Vul jouw adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Binnen enkele dagen ontvang je tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Tonden en de gemeente.

 5. De installateur komt langs

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren binnen een korte periode. De installateur vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen die een notificatie ontvangt zodra het alarm afgaat.

Een erkend alarmsysteem kopen in Tonden?

Vraag offertes op bij installatiebedrijven in jouw regio

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Steeds meer woningen in de gemeente Brummen kiezen voor alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope instap-systemen met eenvoudige functionaliteiten. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals camerabewaking, bewegingsmelders, afstandsbediening, rookmelders, buitensirene. Daarnaast start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hierna lees je er alles over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de sensoren werken op batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarbij kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Let erop dan batterijen leeg kunnen raken en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Onkosten inclusief montage: €775,00 oplopend tot €1950,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
In het geval van een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Er zijn nauwelijks storingen, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij de hogere risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt feitelijk nooit last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Tarieven inclusief installatie: €1025,00 tot +/- €1800,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al kabels getrokken zijn kies je voor bedrade detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen doe je het met de draadloze onderdelen.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1100,00 tot ongeveer €2300,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het volgende schema sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Tonden.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een druppel, tag, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Tonden (juli 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Alleen, als je het laat plaatsen door een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de tabel hieronder delen wij de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Tonden. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Vaiani en Netgear. Of klik door voor installatiebedrijven en leveranciers in Angerlo, Giesbeek, Leuvenheim en Hall.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden praktische tips om de kans op inbraak in Tonden te verminderen. Check ook extra informatie over Meldkamer.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem voor thuis

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Tonden vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Gelderland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die kunnen helpen bij het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een slimme alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Vaak kan je kiezen voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Systeem blijft werken als de verbinding verbreekt.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Ervaren adviseurs en vakmannen met persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Foscam, D-Link, Bosch, EZVIZ, TP-Link + Yale, Netamo, Hombli, Eve, Arlo.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Tonden?

De kosten van een slim alarmsysteem in Tonden voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €600,00 en €1375,00. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort alarm, extra services zoals meldkamer en camera’s of gasdetector, het woonoppervlak, en het onderhoudscontract.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie bekijkt de centralist direct wat er precies gebeurt en of ze direct in actie moeten komen. De medewerker probeert bewoners meteen te bellen bij overval, inbraak of brand. D.m.v. Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijs van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 & €32,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij detectie is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor e-mail, telefonische oproep, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Als je een stil alarm laat installeren hoort de indringer niets, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Hoe werkt camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een combinatie van basis camera’s, vanaf €250,00 per stuk. Liever maximale veiligheid met HD camera’s om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Kies dan voor een HD IP camera vanaf €500,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Tonden.


Postcodegebied: 6975

Plaats een reactie