Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Nijverdal

Met een alarmsysteem in Nijverdal beveilig je jouw woning tegen inbrekers. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een actieve alarminstallatie schrikt inbrekers af, waarschuwt bij een inbraak en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Ook kan een huisalarm een signaal geven bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Met onze speciale keuzehulp bieden we populaire details over de beschikbare systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Afsluitend check je op dit portaal landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Nijverdal en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-nijverdal

Alarminstallatie Nijverdal installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een beveiligingsinstallatie dat een (stil) alarm afgeeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een verdachte poging wordt het alarm getriggerd en krijg je een melding op je smartphone. Steeds vaker is het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een expert bekijkt wat er aan de hand is en neemt telefonisch contact op met de betrokken klant. Bij een geverifieerde alarmmelding worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Nijverdal? In dit handige stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en ontdek zo waar inbrekers binnen kunnen komen. Op die manier kom je erachter welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Als het gaat om inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: waterdetectoren, gasdetectoren, magneetcontacten, rookmelders, bewegingsmelders, glasbreuksensoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld huisalarm zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem is effectief zonder bekabeling en kan snel worden aangesloten. De hybride mogelijkheid werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Type alarmering

  Er bestaan meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: een melding via een smartphone App, E-mail, geluidsalarm, SMS, lichtalarm. Je kunt ook kiezen voor een automatische melding naar een speciale meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Indien gewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul jouw adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Nijverdal en de gemeente.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen binnen een korte periode. De woningbeveiliger laat goed zien hoe het allemaal werkt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen die gealarmeerd worden wanneer het alarm gaat.

Een erkend alarmsysteem kopen in Nijverdal?

Vergelijk kosten en voorwaarden van specialisten uit jouw regio

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Heel veel mensen in de gemeente Hellendoorn houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn betaalbare budget producten met eenvoudige functionaliteiten. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over camerabewaking, afstandsbediening, rookmelders, bewegingsmelders, meldkamer koppeling. In aanvulling daarop start je zoektocht bij het bepalen van een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hierna lees je er alles over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarmsysteem sluit je doorgaans aan op de WIFI, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Bovendien kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Negatieve aspecten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijs inclusief montage: €775,00 oplopend tot €1200,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij panden met een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Het onderhoud is minder complex, minder storingsgevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Prijzen inclusief installatie: €975,00 tot +/- €1950,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op plekken waar al bedrading ligt installeer je bekabelde detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kan je kiezen voor draadloze componenten.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1650,00 tot ongeveer €2350,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor allerlei andere producten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het blok hierna sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Nijverdal.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een druppel, ID, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Nijverdal (april 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Toch, wanneer je het laat aanleggen door professioneel installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In dit overzicht ontdek je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Nijverdal. Zij werken met gangbare merken als Copper Safety en Grothe. Of bekijk leveranciers en aanbieders in Haarle, Holten, Steenenkamer en Bathmen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We geven praktische tips om de opties voor inbraak in Nijverdal te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Draadloos alarmsysteem.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Kies voor een beveiligingssysteem

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Nijverdal vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Overijssel zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het aanleggen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze ondernemingen helpen jou met een professionele alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Dikwijls kan jij hier ook terecht voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Gemakkelijk te bedienen met de meegeleverde App.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Gegarandeerd lage installatiekosten zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en TP-Link, Somfy, EZVIZ, Foscam, Bosch & Eve, Yale, Eufy, Hombli, Arlo.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Nijverdal?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Nijverdal voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €400,00 en €1225,00. De offerteprijs wordt gecalculeerd door de soms van het type alarm, het aantal extra opties zoals camera’s of gasdetector, het soort woning, en garantietermijn.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties analyseert een operator wat er rondom het huis gebeurt en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een agent neemt meteen contact op met de bewoners bij een geverifieerd alarm Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De onkosten van een alarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €22,50 & €30,00 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij detectie kan je op diverse manieren een melding krijgen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Andere beschikbare meldingen zijn: doorschakeling naar meldkamer, e-mail, telefonische oproep, SMS. In het geval van een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je beelden terug kunt kijken. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een set met analoge camera’s, vanaf €250,00 per camera. Voorkeur voor de meest scherpe en heldere HD-beelden om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Zoek dan naar een HD IP camera voor €450,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Nijverdal.


Postcodegebied: 7440, 7441, 7442, 7443

Plaats een reactie