Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Kolham

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Kolham beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een eigen alarminstallatie schrikt inbrekers af, waarschuwt bij een inbraak en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Tevens zal het huisalarm afgaan bij brand, gas of lekkages. Middels onze uitgebreide keuzehulp bieden we uitgebreide info over de meest populaire systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Bovendien tonen wij hier erkende beveiligingsbedrijven in Kolham en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-kolham

Alarminstallatie Kolham laten plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch detectiesysteem dat een melding zal versturen bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij detectie gaat het alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Indien gewenst is jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een professional ziet direct wat de situatie is en neemt telefonisch contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een noodsituatie kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Kolham? In het gedeelte hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en controleer waar inbrekers binnen kunnen komen. Op die manier weet je welke ramen en deuren gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: magneetcontacten, rookmelders, glasbreuksensoren, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, gasdetectoren.

 2. Kies het type alarm

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bedrade systemen zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen bedrading nodig en kan snel worden aangesloten. Een hybride installatie is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor allerlei alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor geluidsalarm, SMS, E-mail, lichtalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling van de meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Om inbrekers op heterdaad te betrappen kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul jouw adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Binnen enkele dagen ontvang je verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Kolham en omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op het afgesproken moment. De beveiliger demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kunt nu ook de contactpersonen opgeven die gebeld moeten worden bij calamiteiten.

Een handig alarmsysteem kopen in Kolham?

Krijg verschillende offertes van vakmannen uit de regio

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Midden-Groningen laten professionele alarmbeveiliging installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel noodzakelijke functies. Er bestaan ook complete pakketten met bewegingsmelders, camerabewaking, afstandsbediening, rookmelders, meldkamer koppeling. Daarnaast heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hieronder zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, en sensors die werken op batterij-power. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Als laatste is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Vergeet niet dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Tarief inclusief montage: €725,00 tot wel €1300,00.

Een bedraad alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een waterdicht systeem, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is dit vaak een randvoorwaarde. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, kent weinig storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Prijzen inclusief installatie: €1125,00 tot ongeveer €1700,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar de kabels al voorhanden zijn neem je de bekabelde sensors, waar nog geen kabels getrokken zijn neem je draadloze componenten.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1650,00 tot ongeveer €2250,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het volgende schema sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Kolham.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een tag, ID, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Kolham (november 2023)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Maar, als je het uitbesteed aan een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In het overzicht hieronder bieden wij de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Kolham. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Ring en Profiline. Op onze site bekijk je ook bedrijven en installateurs in Scharmer, Harkstede, Harkstede en Meerstad.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden relevante tips de kans op inbraak in Kolham te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Bewegingsmelder.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Kolham vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Groningen zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die veel expertise hebben rondom het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen staan garant voor een complete alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. In de regel bieden zij de optie tot een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Gemakkelijk zelf bedienen met sleutelhanger, App en bedieningspaneel.
 • V&S Beveiliging: Snelle en vakkundige montage door gecertificeerde installateurs.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en EZVIZ, Foscam, D-Link, TP-Link, Somfy + Netamo, Eufy, Hombli, Arlo, Eve.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Kolham?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Kolham voor thuis liggen ongeveer tussen de €450,00 en €1025,00. De daadwerkelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het type alarm, de aanvullende diensten zoals camerabeveiliging of rookmelder, het aantal kamers, en het onderhoudscontract.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij calamiteiten bekijkt een medewerker meteen wat er gaande is en of ze direct in actie moeten komen. De centralist waarschuwt de bewoners wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Door middel van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De kosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 & €35,00 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat ontvang je op diverse manieren een signaal. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: SMS, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Als je kiest voor een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een set met analoge camera’s, vanaf €200,00 p/stuk. Voorkeur voor haarscherp beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €550,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Kolham.


Postcodegebied: 9615, 9616, 9619

Plaats een reactie