Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Glimmen

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Glimmen beveilig je jouw huis tegen inbraak. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Je alarminstallatie schrikt inbrekers af, waarschuwt bij een inbraak en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Evenzeer kan een huisalarm een signaal geven bij water (lekkage), brand en gas. Middels onze uitgebreide keuzehulp vind je uitgebreide info over de beschikbare systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Afsluitend vergelijk je op dit platform erkende beveiligingsbedrijven in Glimmen en check je praktische inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-glimmen

Alarminstallatie Glimmen installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een beveiligingssysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij verdachte omstandigheden zal het alarm worden geactiveerd en krijg je meteen melding op je smartphone. Als extra optie is het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De medewerker van de meldkamer volgt de situatie meteen op en probeert contact te leggen met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een geverifieerd alarm kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Glimmen? In het onderstaande stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Inventariseer jouw woning en achterhaal waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op basis daarvan ontdek je welke risicovolle plekken meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: rookmelders, waterdetectoren, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, gasdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij bekabelde installaties is alles met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via radiogolven. en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride systeem een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er kan worden gekozen voor meerdere type alarmen: populair is de melding op je telefoon, maar ook lichtalarm, E-mail, telefonische oproep, geluidsalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een accurate melding voor een 24/7 meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Desgewenst kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag offertes aan

  Voer jouw postcode en huisnummer in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt zo snel mogelijk allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Glimmen en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een vooraf afgesproken moment. De installateur laat goed zien hoe het allemaal werkt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd wanneer het alarm gaat.

Een goed alarmsysteem kopen in Glimmen?

Krijg verschillende offertes van installateurs in de buurt

Tips: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Groningen laten professionele alarmbeveiliging installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met bewegingsmelders, buitensirene, meldkamer koppeling, rookmelders, afstandsbediening. Eveneens dien je een keuze te maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hieronder lees je er alles over.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen is draadloos verbonden met een internetverbinding, dat werkt op batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Tevens kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat batterijen op kunnen raken en dat het wat meer storingen kent.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Tarief inclusief montage: €725,00 tot wel €1250,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is de meest betrouwbare keuze, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Investering inclusief installatie: €1225,00 – €1850,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar de kabels al voorhanden zijn maak je gebruik van de bedrade componenten, waar nog geen kabels getrokken zijn kies je voor draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1650,00 – €1900,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het blok hierna vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Glimmen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een ID, tag, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Glimmen (december 2023)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Toch, wanneer je dit laat doen door een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In het overzicht hieronder ontdek je de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Glimmen. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Hikvsision en Eyseo. Of zoek door naar bedrijven en leveranciers in Eelde, Paterswolde, Onnen en Haren.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden populaire tips om de mogelijkheden voor inbraak in Glimmen te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Rookmelder.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem voor thuis

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Glimmen vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het installeren van alarmen en bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan garant voor een ingenieuze alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. In de regel bieden zij de optie tot een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: Snelle verbinding met bemande meldkamer.
 • Woonveilig: Gemakkelijk zelf bedienen met sleutelhanger, App en bedieningspaneel.
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en EZVIZ, D-Link, Foscam, Bosch, Somfy + Arlo, Eufy, Yale, Hombli, Netamo.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Glimmen?

De kosten van een goed alarmsysteem in Glimmen voor thuis liggen tussen de €375,00 en €950,00. De daadwerkelijke prijs wordt beïnvloed door het type systeem (draadloos of bedraad), extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of koolmonoxidemelder, het woonoppervlak, en de jaarlijkse inspectie.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er gaande is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een agent neemt meteen contact op met de bewoners bij een geverifieerd alarm Door het inschakelen van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De onkosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €10,00 & €55,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij verdachte omstandigheden kan je op diverse manieren een melding krijgen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: e-mail, SMS, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Bij een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt inbrekers af en de pakkans is een stuk groter omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €175,00 per camera. Voorkeur voor haarscherp beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Installeer dan een HD IP camera voor €525,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Glimmen.


Postcodegebied: 9756

Plaats een reactie