Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Paterswolde

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Paterswolde beveilig je jouw huis tegen inbraak. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Zo’n alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, beperkt de eventuele schade en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Ook zal het huisalarm afgaan bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Met onze speciale keuzehulp doorzoek je goede info over de verschillende type systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Ook bekijk je op deze site een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Paterswolde en check je praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-paterswolde

Alarminstallatie Paterswolde laten installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een beveiligingsinstallatie dat notificaties verstuurt bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een foute beweging wordt het alarm getriggerd en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Steeds vaker is jouw woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De medewerker van de meldkamer onderzoekt de melding en neemt direct contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een noodgeval kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Paterswolde? In ons speciale stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Creëer een goed overzicht van je huis om erachter te komen waar de zwakke plekken liggen. Met deze informatie ontdek je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Betreffende inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: waterdetectoren, bewegingsmelders, gasdetectoren, glasbreuksensoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je kunt kiezen uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bedrade systemen zijn alle componenten met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen kabels nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride oplossing is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Je hebt de keuze uit diverse type alarmeringen: een melding via een smartphone App, geluidsalarm, SMS, E-mail, telefonische oproep. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een automatische melding naar de Particuliere alarmcentrale PAC. Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Om inbrekers te verrassen heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Offertes vergelijken

  Geef het installatie adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Paterswolde en de gemeente.

 5. Installatieservice en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een vooraf afgesproken moment. De woningbeveiliger geeft altijd een goed instructie. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen die een notificatie ontvangt zodra het alarm afgaat.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Paterswolde?

Krijg verschillende offertes van installatiebedrijven in direct regio

Tips: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Flink wat huizen in de gemeente Tynaarlo gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope standaard modellen met eenvoudige functionaliteiten. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals rookmelders, bewegingsmelders, buitensirene, afstandsbediening, camerabewaking. Verder zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het onderstaande blok zullen we daar een toelichting op geven.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen is doorgaans verbonden met een internetverbinding, de sensoren werken op batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarbij kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Vergeet niet dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijzen inclusief montage: €800,00 tot €1250,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De kans op een storing is minimaal, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 kan men dit verplicht stellen. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt weinig last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Tarieven inclusief installatie: €900,00 – €2050,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn gebruik je bekabelde sensoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen installeer je draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1950,00 tot ongeveer €2400,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Onderstaand sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Paterswolde.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een tag, pincode, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Paterswolde (december 2023)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Alleen, wanneer je dit laat doen door een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In het overzicht hieronder tonen wij de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Paterswolde. Zij werken met gangbare merken als Ajax Kidde en Consul. Of zoek door naar installateurs en bedrijven in Eelderwolde, Sauwerd, Eelde en Glimmen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Paterswolde te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Informatie over alarmsystemen.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem voor thuis

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Paterswolde vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Drenthe zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan garant voor een complete alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Regelmatig bieden zij de optie tot een eigen meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en D-Link, Bosch, TP-Link, Somfy, Foscam of Eve, Arlo, Hombli, Yale, Eufy.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat kost een alarmsysteem installeren in Paterswolde?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Paterswolde voor thuis liggen je tussen de €450,00 en €800,00. De daadwerkelijke prijs komt tot stand door het type alarm, het aantal extra opties zoals camera’s of brandmelder, de grootte van de woning en het onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er rondom het huis gebeurt en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De medewerker van de meldkamer neemt contact op met de bewoners bij een noodgeval Met Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De extra kosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €15,00 en €37,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij ongewone situaties kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: e-mail, telefonische oproep, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan hoort de indringer niets, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het ontmoedigt inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Voor de kleine portemonnee is er een combinatie van basis camera’s, vanaf €175,00 per stuk. Wil je maximale veiligheid met HD camera’s zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? In dat geval adviseren we een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €600,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Paterswolde.


Postcodegebied: 9765

Plaats een reactie