Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Rumpt

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Rumpt beveilig je jouw huis tegen inbraak. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, kan je laten koppelen aan de meldkamer en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Evenzeer signaleert een huisalarm ook bij water (lekkage), brand en gas. Middels onze uitgebreide keuzehulp lees je goede informatie over de meest bekende type systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Tevens verstrekken we op dit portaal bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Rumpt en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-rumpt

Alarminstallatie Rumpt laten installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch mechanisme dat een alarm geeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij een signalering zal het alarm worden geactiveerd en krijg je meteen melding op je smartphone. In sommige situaties is het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De medewerker analyseert de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Rumpt? In het stukje hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis om erachter te komen waar de risico’s het grootst zijn. Aan de hand hiervan weet je welke deuren en ramen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Als het gaat om inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: glasbreuksensoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, waterdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Kies het soort alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bedrade systemen zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een wifi-systeem (draadloos) kan werken zonder kabels en kent een eenvoudige installatie. Een hybride systeem een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen

  We differentiëren meerdere type alarmen: een melding via een smartphone App, SMS, E-mail, geluidsalarm, lichtalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor doorschakeling van een 24/7 meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Als laatste is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul jouw adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je krijgt dan kosteloos 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Rumpt en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een geschikt moment op korte termijn. De vakman hoe je het systeem in werking stelt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen ingeven die ingelicht moeten worden bij onraad.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Rumpt?

Vergelijk kosten en voorwaarden van installatiebedrijven uit de regio

Keuzehulp: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente West Betuwe laten professionele alarmbeveiliging installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel noodzakelijke functies. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over afstandsbediening, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking, buitensirene. Daarbij dien je een keuze te maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het volgende stuk zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarmsysteem werkt op basis van radiogolven, de detectoren hebben een batterij. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Als laatste is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Nadelen zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijs inclusief montage: €675,00 – €1950,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Er zijn nauwelijks storingen, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Prijs inclusief installatie: €1000,00 tot wel €2050,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het is zeer betrouwbaar, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al kabels getrokken zijn installeer je bedrade detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen installeer je draadloze sensoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1550,00 tot €1900,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor extra comfort. In het volgende schema lees je meer over veilig wonen in Rumpt.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pincode, druppel, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Rumpt (mei 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Maar, ga je voor een professioneel installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In het bijgaande overzicht ontdek je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Rumpt. Zij kunnen je helpen met merken zoals Netgear en GPS Perimeter. Of bekijk verkooppunten en leveranciers Enspijk, Deil, Gellicum en Beesd.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Rumpt te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Informatie over alarmsystemen.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Rumpt vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Gelderland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die jou ondersteunen bij het plaatsen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een complete alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Doorgaans bieden zij de optie tot een eigen meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem dat je eenvoudig kunt verhuizen of uitbreiden.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en EZVIZ, Foscam, Bosch, D-Link, TP-Link & Yale, Eufy, Arlo, Netamo, Eve.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Rumpt?

De kosten van een goed alarmsysteem in Rumpt voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €600,00 en €1475,00. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door welk alarm je kiest, de extra opties zoals meldkamer en camera’s of rookmelder, de grootte van de woning en de installateur.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen bekijkt de centralist direct of er een dreigende situatie is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een professional belt direct de bewoners of andere contactpersonen bij een geverifieerd alarm. Door middel van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De onkosten van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 & €52,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij een signalering wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: e-mail, lichtalarm, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een systeem met digitale camera’s, vanaf €200,00 per camera. Liever de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera vanaf €600,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Rumpt.


Postcodegebied: 4156

Plaats een reactie