Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Gellicum

Met een alarmsysteem in Gellicum schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Je alarminstallatie schrikt inbrekers af, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Ook kan een huisalarm een signaal geven bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In de praktische keuzehulp tonen wij handige details over de mogelijke systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop tonen wij hier mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Gellicum en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-gellicum

Alarminstallatie Gellicum laten installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch detectiesysteem dat een alarm geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij beweging gaat het alarm af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Soms wordt jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De medewerker onderzoekt de melding en probeert contact te leggen met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een geverifieerd alarm kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Gellicum? In het volgende stukje nemen we alle stappen met je door.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Inventariseer jouw woning en achterhaal waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Daardoor markeer je welke deuren en ramen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met het oog op inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: beveiligingscamera’s, rookmelders, waterdetectoren, magneetcontacten, bewegingsmelders, gasdetectoren.

 2. Selecteer een type alarm

  Je hebt de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld woningalarm is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een wireless (draadloos) systeem kan werken zonder kabels en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride product werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We differentiëren meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: een melding via een smartphone App, telefonische oproep, E-mail, lichtalarm, geluidsalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een accurate melding voor de alarmcentrale (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Indien gewenst kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Geef het installatie adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Gellicum en de directe omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op het afgesproken moment. De beveiliger laat goed zien hoe het allemaal werkt. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen die gebeld moeten worden bij calamiteiten.

Een erkend alarmsysteem kopen in Gellicum?

Vergelijk tarieven van installateurs in jouw regio

Advies: Soorten beveiligingssystemen

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente West Betuwe gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over bewegingsmelders, buitensirene, meldkamer koppeling, afstandsbediening, camerabewaking. Daarnaast start je zoektocht bij het bepalen van een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het onderstaande blok delen we daar meer info over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie sluit je doorgaans aan op de WIFI, de detectoren hebben een batterij. Je kunt het eenvoudig installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Bovendien is het systeem zeer flexibel en voordelig. Aandachtspunten zijn dat batterijen leeg kunnen raken en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €775,00 tot ongeveer €1400,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. De kans op een storing is minimaal, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is dit type zelfs een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Prijzen inclusief installatie: €1175,00 tot +/- €1700,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn maak je gebruik van de bedrade componenten, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1750,00 – €2450,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In de lijst hieronder lees je meer over veilig wonen in Gellicum.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een tag, druppel, pincode, pas.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Gellicum (juli 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Maar, ga je voor een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In deze tabel bekijk je de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Gellicum. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Sandisk en Sandisk. Op onze site bekijk je ook bedrijven en leveranciers in Rumpt, Enspijk, Beesd en Rhenoy.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden goed werkende tips om de opties voor inbraak in Gellicum te limiteren. Check ook extra informatie over Koolmonoxidemelder.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Gellicum vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Gelderland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het aanleggen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners bieden een innovatieve alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Steeds vaker bieden zij de optie tot een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Zonder boren en volledig draadloos, gemakkelijk zelf plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en volledig draadloos.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en TP-Link, Bosch, EZVIZ, D-Link, Somfy of Yale, Eufy, Arlo, Netamo, Hombli.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Gellicum?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Gellicum voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €350,00 en €1475,00. De offerteprijs wordt beïnvloed door het type installatie, de eventuele uitbreidingen zoals een beveiligingscamera of gasdetector, de grootte van het huis, en garantietermijn.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij calamiteiten controleert een centralist of er een dreigende situatie is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De centralist neemt contact op met de bewoners bij overval, inbraak of brand. Door middel van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De investering in een alarmsysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €22,50 en +/- €47,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij ongewone situaties wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: SMS, lichtalarm, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. Bij een stil alarm zal er geen sirene afgaan, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het ontmoedigt inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. De meest betaalbare keuze is een bekabelde analoge camera vanaf €200,00 per stuk. Zoek je de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? In dat geval adviseren we een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €400,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Gellicum.


Postcodegebied: 4155

Plaats een reactie