Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Enspijk

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Enspijk verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een alarminstallatie schrikt inbrekers af, geeft een melding bij een inbraakpoging en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Eveneens zal het huisalarm afgaan bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In onze keuzehulp check je betrouwbare informatie over de verschillende type systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Verder verstrekken we op alarmsysteemcheck.nl een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Enspijk en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-enspijk

Alarminstallatie Enspijk laten plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch waarschuwingssysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij onraad en inbraak. Bij een foute beweging gaat het alarm af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Wanneer je dat wil is het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een expert ziet direct wat de situatie is en waarschuwt de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een noodgeval worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Enspijk? In het onderstaande stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en controleer waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op basis daarvan bepaal je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen sensoren / detectoren moeten krijgen. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: glasbreuksensoren, bewegingsmelders, rookmelders, magneetcontacten, waterdetectoren, beveiligingscamera’s.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij bekabelde installaties zijn alle componenten met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via radiogolven. en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride systeem is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Je hebt de keuze uit meerdere type alarmen: denk aan een app op je telefoon maar ook E-mail, geluidsalarm, SMS, telefonische oproep. Een interessante keuze is een standaard melding richting een speciale meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Als laatste kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Prijzen opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan kosteloos verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Enspijk en de gemeente.

 5. Installatie en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan binnen een korte periode. De specialist geeft een uitleg over de werking van het systeem. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen doorgeven die gebeld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Enspijk?

Vergelijk tarieven van experts uit de regio

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente West Betuwe beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel detectoren en sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief afstandsbediening, rookmelders, bewegingsmelders, camerabewaking, buitensirene. Daarnaast dien je een keuze te maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In het volgende stuk zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem is vaak verbonden met het WiFi netwerk, met units die werken met batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarbij ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Let erop dat batterijen leeg kunnen raken en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijzen inclusief montage: €750,00 tot +/- €2250,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. De kans op een storing is minimaal, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het onderhoud is minder complex, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Tarief inclusief installatie: €1225,00 tot +/- €2250,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op de locaties waar al kabels liggen installeer je bedrade detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kies je voor draadloze sensoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Investering inclusief aanleggen: €1150,00 tot +/- €2900,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Enspijk.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een tag, pincode, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Enspijk (mei 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Maar, ga je voor een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In deze tabel bekijk je de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Enspijk. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Notifier en Western Digital. Je kunt ook doorklikken naar verkooppunten en leveranciers Deil, Heukelum, Rumpt en Gellicum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Iedere woning is inbraakgevoelig. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden populaire tips om de kans op inbraak in Enspijk te limiteren. Lees ook meer info over Soorten alarminstallaties.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Enspijk vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Gelderland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het aanleggen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een vernuftige alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Regelmatig kan jij hier ook terecht voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Gemakkelijk te bedienen met de meegeleverde App.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en volledig draadloos.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Somfy, EZVIZ, Foscam, D-Link, Bosch & Eve, Netamo, Eufy, Yale, Hombli.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Enspijk?

De kosten van een slim alarmsysteem in Enspijk voor thuis liggen tussen de €425,00 en €850,00. De precieze prijs hangt af van het gekozen systeem, het aantal extra opties zoals meldkamer en camera’s of gasmelder, het aantal ramen en deuren, en het onderhoudscontract.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij calamiteiten checkt de centralist wat er rondom het huis gebeurt en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een expert belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) als er sprake is van inbraak of brand Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €12,50 & €30,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij detectie kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: telefonische oproep, lichtalarm, e-mail, SMS. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het ontmoedigt inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een dome/bullet camera vanaf €200,00 per stuk. Heb je liever optimaal gedetailleerd beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Kies dan voor een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €500,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Enspijk.


Postcodegebied: 4157

Plaats een reactie