Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Wijk aan Zee

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Wijk aan Zee heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Dit alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Tevens geeft het huisalarm ook een signaal af bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In de praktische keuzehulp tonen wij goede info over de systemen waar je uit kunt kiezen en de kosten van inbraakbeveiliging. Verder vergelijk je hier een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Wijk aan Zee en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-wijk-aan-zee

Alarminstallatie Wijk aan Zee plaatsen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch apparaat dat een alarm geeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij beweging zal het alarm worden geactiveerd en krijg je een melding op je smartphone. Soms is jouw woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De medewerker van de meldkamer ziet direct wat de situatie is en neemt telefonisch contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Wijk aan Zee? In het stukje hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Inventariseer jouw woning en achterhaal waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op deze manier markeer je welke ramen en deuren gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: waterdetectoren, bewegingsmelders, magneetcontacten, gasdetectoren, rookmelders, glasbreuksensoren.

 2. Kies het soort alarm

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld systeem wordt alle verbonden met draden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wireless (draadloos) systeem heeft deze kabels niet nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride installatie werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Kies alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit diverse alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor lichtalarm, SMS, E-mail, telefonische oproep. Je kunt ook kiezen voor extra service van een speciale meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Afsluitend is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes vergelijken

  Vul jouw adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Wijk aan Zee en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De beveiligingsspecialist hoe je het systeem in werking stelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die een notificatie ontvangt bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Wijk aan Zee?

Krijg verschillende offertes van installatiebedrijven in jouw regio

Tips: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Flink wat huizen in de gemeente Beverwijk houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief meldkamer koppeling, bewegingsmelders, buitensirene, rookmelders, camerabewaking. Evenzeer moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het volgende stuk noemen we alle pluspunten en minpunten.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen is draadloos verbonden met een internetverbinding, dat werkt op batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is met name geschikt voor oudere woningen. Bovendien is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Vergeet niet dat batterijen leeg kunnen raken en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Onkosten inclusief montage: €700,00 tot +/- €2250,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Er zijn nauwelijks storingen, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is het zelfs verplicht. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, minder storingsgevoelig en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Investering inclusief installatie: €1225,00 tot ongeveer €2250,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar de kabels al voorhanden zijn installeer je bedrade sensors, op plekken waar geen bedrading ligt kan je kiezen voor draadloze componenten.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1350,00 tot +/- €2650,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het blok hierna lees je meer informatie over extra veilig wonen in Wijk aan Zee.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een tag, pas, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Wijk aan Zee (april 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Toch, ga je voor een erkend installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de bijgaande tabel tonen wij de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Wijk aan Zee. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als GPS Perimeter en Honeywell. Of bekijk leveranciers en aanbieders in Velsen-Noord, IJmuiden, Egmond-Binnen en Egmond aan den Hoef.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Maar je kunt de kans wel verkleinen. In het stukje hieronder vind je handig tips om de opties voor inbraak in Wijk aan Zee te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Soorten alarminstallaties.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Wijk aan Zee vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven helpen jou met een slimme alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Steeds vaker bieden zij de optie tot een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en TP-Link, Somfy, D-Link, EZVIZ, Foscam + Yale, Eufy, Eve, Arlo, Hombli.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Wijk aan Zee?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Wijk aan Zee voor thuis liggen tussen de €550,00 en €1250,00. De normale prijs komt tot stand door welk alarm je kiest, extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of koolmonoxidemelder, het woonoppervlak, en het jaarlijkse onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie bekijkt de centralist direct of er een dreigende situatie is en wie er ingeschakeld moet worden. De operator stelt woningeigenaren op de hoogte wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Door het inschakelen van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De investering in een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 en €52,50 per maand.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij onraad ontvang je op diverse manieren een signaal. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook e-mail, lichtalarm, telefonische oproep, SMS. Als je een stil alarm laat installeren zal de indringer niets horen, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en het vergroot de pakkans omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Een goedkope optie is een set met analoge camera’s, vanaf €225,00 per camera. Zoek je maximale veiligheid met HD camera’s zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? In dat geval adviseren we een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €500,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Wijk aan Zee.


Postcodegebied: 1949

Plaats een reactie