Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Beverwijk

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Beverwijk is jouw woning dag en nacht beveiligd. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een eigen alarminstallatie heeft een preventieve werking, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je een gerust en veilig gevoel. Als extra voordeel zal het huisalarm afgaan bij brand, gas of lekkages. In de praktische keuzehulp bieden we handige details over de mogelijke systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Afsluitend check je op alarmsysteemcheck.nl landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Beverwijk en vind je slimme tips tegen inbraak.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-beverwijk

Alarminstallatie Beverwijk laten installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch mechanisme dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij detectie zal het alarm afgaan en ontvang jij op je telefoon een melding. Soms wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een professional controleert het signaal en probeert contact te leggen met de klant (de bewoner). Bij brand, inbraak of een overval kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Beverwijk? In dit handige stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en kijk waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Aan de hand hiervan kom je erachter welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: bewegingsmelders, rookmelders, glasbreuksensoren, magneetcontacten, gasdetectoren, beveiligingscamera’s.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je kunt kiezen uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij bekabelde installaties is de installatie grotendeels verbonden met kabels waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Het draadloze alternatief heeft geen bedrading nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride inrichting is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Je hebt de keuze uit verschillende alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook lichtalarm, geluidsalarm, SMS, E-mail. Steeds meer mensen vullen dit aan met een accurate melding voor de Particuliere Alarm Centrale (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Als laatste heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Offertes vergelijken

  Vul jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt zo snel mogelijk diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Beverwijk en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op het afgesproken moment. De specialist legt precies uit hoe je het moet bedienen. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen doorgeven die een notificatie ontvangt bij abnormale gebeurtenissen.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Beverwijk?

Vergelijk tarieven van vakmannen in jouw buurt

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Beverwijk hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel detectoren en sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief rookmelders, camerabewaking, buitensirene, bewegingsmelders, afstandsbediening. Daarbij start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming zullen we daar een toelichting op geven.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen is doorgaans verbonden met een internetverbinding, en sensors die werken op batterij-power. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is ook perfect voor bestaande bouw. Bovendien kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Houd in acht dat batterijen op kunnen raken en dat het wat meer storingen kent.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijzen inclusief montage: €700,00 tot +/- €2250,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
In het geval van een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. De kans op een storing is minimaal, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is dit vaak een randvoorwaarde. Het onderhoud is minder complex, het is storingsongevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Tarieven inclusief installatie: €1175,00 tot ongeveer €1900,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al kabels aangesloten zijn kies je voor bekabelde sensoren, waar nog geen kabels getrokken zijn kies je voor draadloze sensors.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1100,00 tot €2000,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt het alarm uitbreiden met extra sensoren en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het stukje hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Beverwijk.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een ID, pas, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Beverwijk (april 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Toch, op het moment je kiest voor een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In dit overzicht bieden wij namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Beverwijk. Zij werken met gangbare merken als ATV en Pulsar. Je bekijkt hier ook verkooppunten en leveranciers Heemskerk, Velsen, Uitgeest en Castricum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. Hierna delen we 10 handige tips om de opties voor inbraak in Beverwijk te beperken. Of klik door voor meer informatie over Rookmelder.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Kies voor een beveiligingssysteem

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Beverwijk vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze aanbieders staan bekend om een professionele alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Doorgaans kunnen ze jou ook helpen met bemande meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: Toegang tot de woning middels een code of druppel.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Bosch, D-Link, EZVIZ, TP-Link, Somfy & Hombli, Eufy, Yale, Eve, Arlo.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat kost een alarmsysteem installeren in Beverwijk?

De kosten van een goed alarmsysteem in Beverwijk voor thuis liggen ongeveer tussen de €450,00 en €1175,00. De uiteindelijke prijs hangt af van het gekozen systeem, het aantal extra opties zoals camera’s of CO2 melder, het aantal ruimtes, en garantietermijn.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij calamiteiten bekijkt de medewerker wat de situatie is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De beveiliger zoekt meteen contact met de bewoners bij een geverifieerd alarm. Middels Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De prijzen van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €12,50 en €55,00 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij een signalering kan je op diverse manieren een melding krijgen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, SMS. Als je kiest voor een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt inbrekers af en de pakkans is een stuk groter omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Voor de kleine portemonnee is er een set met analoge camera’s, vanaf €275,00 p/stuk. Liever een oplossing met HD-beelden zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €575,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Beverwijk.


Postcodegebied: 1940, 1941, 1942, 1943, 1944, 1945, 1946, 1947, 1948

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie