Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Budel

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Budel schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een eigen alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Daarnaast stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In onze keuzehulp verstrekken we betrouwbare informatie over de meest bekende type systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Daarnaast bekijk je op alarmsysteemcheck.nl een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Budel en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-budel

Alarminstallatie Budel installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch detectiesysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij beweging zal het systeem het alarm inschakelen en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Soms wordt het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een professional bekijkt de melding en belt direct de klant (de bewoner). Bij een overval, inbraak of brand kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Budel? In ons speciale stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Inventariseer jouw woning en ontdek zo waar inbrekers binnen kunnen komen. Op basis daarvan maak je een plan welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen verzegeld moeten worden met een sensor. Als we het hebben over inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: waterdetectoren, rookmelders, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, magneetcontacten.

 2. Soort alarm kiezen

  Je kunt kiezen uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld woningalarm wordt alle verbonden met draden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen bedrading nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride oplossing is een combinatie van beide.

 3. Kies alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit verschillende alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: telefonische oproep, E-mail, geluidsalarm, SMS. Een interessante keuze is een accurate melding voor de Particuliere alarmcentrale PAC. 7 dagen per week, de hele dag door controle. Om de pakkans te vergroten is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes vergelijken

  Voer je adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Budel en de directe omgeving.

 5. Installatieservice

  Een beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een geschikt moment op korte termijn. De beveiligingsspecialist hoe je het systeem in werking stelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen ingeven die een notificatie ontvangt bij calamiteiten.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Budel?

Vergelijk tarieven van vakmannen in direct regio

Advies: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Steeds meer mensen in de gemeente Cranendonck gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel detectoren en sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief rookmelders, afstandsbediening, camerabewaking, buitensirene, meldkamer koppeling. Daarbij zul je moeten kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hieronder bespreken we de voordelen en nadelen.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem is doorgaans verbonden met een internetverbinding, dat werkt op batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Ook is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarieven inclusief montage: €725,00 tot €1650,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. De werking is erg nauwkeurig, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij de hogere risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Tarief inclusief installatie: €950,00 oplopend tot €1800,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al bedrading ligt kies je voor bekabelde detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn installeer je draadloze sensoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1650,00 tot circa €2500,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met extra componenten en slimme beveiliging voor extra comfort. In het stukje hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Budel.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pas, pincode, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Budel (mei 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Echter, op het moment je kiest voor een lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In het bijgaande overzicht tonen wij de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Budel. Zij werken met gangbare merken als TruPortal en Risco. Je kunt ook doorklikken naar verkooppunten en leveranciers Budel-Schoot, Budel-Dorplein, Wessem en Thorn.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We delen populaire tips om de opties voor inbraak in Budel te verkleinen. We bieden ook aanvullende informatie over Bewegingsmelder.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Budel vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel met veel kennis over het installeren van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze firma’s faciliteren een slimme alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Dikwijls werken zij met een eigen meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Bosch, TP-Link, D-Link, EZVIZ, Foscam + Eufy, Netamo, Eve, Yale, Arlo.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Budel?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Budel voor thuis liggen je tussen de €525,00 en €1075,00. De normale prijs hangt af van het type alarm, de eventuele uitbreidingen zoals camerabeveiliging of brandmelder, het woonoppervlak, en garantietermijn.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen bekijkt de medewerker of er een dreigende situatie is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De beveiliger zoekt meteen contact met de bewoners bij een geverifieerd alarm Door gebruik te maken van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De extra kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €17,50 en +/- €52,50 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij verdachte omstandigheden wordt er een melding afgegeven. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: telefonische oproep, e-mail, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. In het geval van een stil alarm zal de indringer niets horen, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een bekabelde analoge camera vanaf €200,00 per camera. Heb je liever een oplossing met HD-beelden zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Installeer dan een HD IP camera voor €400,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Budel.


Postcodegebied: 6020, 6021

Plaats een reactie