Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Spaubeek

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Spaubeek heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Je alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Als extra voordeel kan een huisalarm een signaal geven bij brand, gas of lekkages. Met onze speciale keuzehulp doorzoek je praktische info over de beschikbare systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Afsluitend check je op dit portaal bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Spaubeek en check je praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-spaubeek

Alarminstallatie Spaubeek laten plaatsen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch detectiesysteem dat via sensoren een alarm geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een ongewone beweging gaat het alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Indien gewenst is jouw woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een agent kijkt de melding na en neemt telefonisch contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Spaubeek? In het onderstaande stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Maak een goede analyse van de woning en ontdek zo waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Daardoor markeer je welke risicovolle plekken voorzien moeten worden van detectors. Wat betreft inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: waterdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, gasdetectoren.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld systeem zijn alle componenten met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een wifi-systeem (draadloos) kan werken zonder kabels en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride inrichting is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Kies alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit diverse type alarmeringen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook telefonische oproep, lichtalarm, E-mail, geluidsalarm. Je kunt ook kiezen voor een professionele integratie met de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Als laatste kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul eerst jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan kosteloos diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Spaubeek.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op de gekozen dag. De installateur demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen opgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij calamiteiten.

Een erkend alarmsysteem kopen in Spaubeek?

Krijg verschillende offertes van installateurs in jouw buurt

Advies: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Beek gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope instap-systemen met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met rookmelders, camerabewaking, buitensirene, bewegingsmelders, meldkamer koppeling. Daarbij moet je een keuze maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hieronder zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, de detectoren hebben een batterij. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Als laatste kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Aandachtspunten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Onkosten inclusief montage: €800,00 – €1750,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. De werking is erg nauwkeurig, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is het zelfs verplicht. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Investering inclusief installatie: €1000,00 tot wel €1700,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op de locaties waar al kabels liggen neem je de bekabelde componenten, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kies je voor draadloze componenten.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Investering inclusief aanleggen: €1450,00 oplopend tot €2650,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor extra comfort. In het stukje hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Spaubeek.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een ID, druppel, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Spaubeek (mei 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Maar, als je het laat plaatsen door een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de onderstaande tabel tonen wij de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Spaubeek. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als PowerSonic en Sistec. Of bekijk installateurs en bedrijven in Maastricht Airport, Ulestraten, Sweikhuizen en Geleen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden praktische tips om de opties voor inbraak in Spaubeek te verkleinen. Lees ook meer info over Camerabewaking.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Spaubeek vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Limburg zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die veel expertise hebben rondom het aanleggen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Zij helpen jou met een effectieve alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. In veel gevallen heb je de keuze voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Direct een melding op je smartphone bij onraad.
 • V&S Beveiliging: Gegarandeerd lage installatiekosten zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en EZVIZ, TP-Link, Foscam, Bosch, Somfy + Eve, Hombli, Eufy, Yale, Netamo.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Spaubeek?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Spaubeek voor thuis liggen ongeveer tussen de €375,00 en €1500,00. De totale prijs is afhakelijk van het gekozen systeem, de aanvullende diensten zoals camera’s of gasdetector, het aantal ruimtes, en het jaarlijkse onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Zodra het alarm beweging detecteert analyseert een operator of er een dreigende situatie is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een expert belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. D.m.v. Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De onkosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €12,50 & €55,00 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij beweging ontvang je op diverse manieren een signaal. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Je kunt eventueel ook kiezen voor SMS, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, e-mail. In het geval van een stil alarm zal er geen sirene afgaan, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt ongewenst bezoek af en de pakkans is een stuk groter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een systeem met digitale camera’s, vanaf €200,00 per camera. Liever een oplossing met HD-beelden om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Probeer dan een HD IP camera voor €400,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Spaubeek.


Postcodegebied: 6176

Plaats een reactie