Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Sweikhuizen

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Sweikhuizen kan je met een gerust hart de deur uit. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, beperkt de eventuele schade en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Als extra voordeel signaleert een huisalarm ook bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In onze handige keuzehulp delen wij handige informatie over de systemen waar je uit kunt kiezen en de kosten van inbraakbeveiliging. Bovendien vergelijk je hier bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Sweikhuizen en vind je slimme tips tegen inbraak.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-sweikhuizen

Alarminstallatie Sweikhuizen laten aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektrisch systeem dat een signaal geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij beweging gaat vaak een luid alarm af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Indien gewenst wordt jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een expert kijkt de melding na en belt direct de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Sweikhuizen? In ons speciale stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en ontdek zo waar de zwakke plekken liggen. Op deze manier ontdek je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: glasbreuksensoren, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, rookmelders, bewegingsmelders.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij bekabelde installaties is alles met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via radiogolven. en kan snel worden aangesloten. Een hybride inrichting is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Alarmmeldingen

  Er bestaan meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: populair is de melding op je telefoon, maar ook E-mail, lichtalarm, telefonische oproep, SMS. Een interessante keuze is een professionele integratie met de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij kijken standaard mee met meldingen. Als laatste is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes opvragen

  Vul jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Sweikhuizen en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Een beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op het afgesproken moment. De installateur hoe je het systeem in werking stelt. Je kunt nu ook de contactpersonen ingeven die ingelicht moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Sweikhuizen?

Vraag offertes op bij installatiebedrijven in jouw regio

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Beekdaelen kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel de noodzakelijke onderdelen. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals bewegingsmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening, camerabewaking, buitensirene. In aanvulling daarop zul je moeten kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hierna delen we daar meer info over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen sluit je doorgaans aan op de WIFI, de sensoren werken op batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Als laatste kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Grote nadelen zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €825,00 tot wel €1650,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Er zijn nauwelijks storingen, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit type zelfs een verplichting. Het onderhoud is minder complex, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Investering inclusief installatie: €1175,00 – €2050,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op de locaties waar al kabels liggen gebruik je bekabelde detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt doe je het met de draadloze componenten.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1850,00 – €1900,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief verschillende extra opties en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Sweikhuizen.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een tag, pincode, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Sweikhuizen (mei 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Toch, op het moment je kiest voor een vakkundig installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In het overzicht hieronder delen wij de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Sweikhuizen. Zij hebben ervaring met merken als Consul en Allmatic. Of bekijk leveranciers en aanbieders in Spaubeek, Maastricht Airport, Geleen en Puth.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden goed werkende tips om de opties voor inbraak in Sweikhuizen te limiteren. Check ook extra informatie over Inbraakbeveiliging.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem voor thuis

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Sweikhuizen vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Limburg kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven met veel kennis over het aanleggen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze aanbieders helpen jou met een compleet en professionele alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. In veel gevallen bieden zij de optie tot een bemande meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en EZVIZ, Bosch, D-Link, Foscam, TP-Link & Arlo, Eve, Hombli, Eufy, Yale.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Sweikhuizen?

De kosten van een slim alarmsysteem in Sweikhuizen voor thuis liggen tussen de €325,00 en €1225,00. De exacte prijs hangt af van het type installatie, de aanvullende diensten zoals camera’s of CO2 melder, het woonoppervlak, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Zodra het alarm beweging detecteert bekijkt de medewerker of er iets aan de hand is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een agent waarschuwt de bewoners bij een overval, inbraak of brand Door middel van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De prijzen van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 & €52,50 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij een verdachte poging krijg je direct een melding. De meest populaire alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Daarbij bieden sommige aanbieders ook doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, lichtalarm, SMS. Als je een stil alarm laat installeren hoort de indringer niets, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het ontmoedigt inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een bekabelde analoge camera vanaf €150,00 p/stuk. Wil je een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Installeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €475,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Sweikhuizen.


Postcodegebied: 6174

Plaats een reactie