Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oldeholtpade

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Oldeholtpade beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Je alarminstallatie heeft een preventieve werking, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Eveneens geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp vind je praktische info over de diverse systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Ook vergelijk je hier bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Oldeholtpade en vind je slimme tips tegen inbraak.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-oldeholtpade

Alarminstallatie Oldeholtpade installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch apparaat dat een (stil) alarm afgeeft bij onraad en inbraak. Bij beweging zal het alarm worden geactiveerd en krijg je in de app of per sms een melding. In veel gevallen wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De medewerker van de meldkamer analyseert de melding en belt direct de bewoners. Bij een overval, inbraak of brand kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Oldeholtpade? In het bijgaande stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en ontdek zo waar de zwakke plekken liggen. Op die manier markeer je welke risicovolle plekken gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Met het oog op inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: magneetcontacten, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, bewegingsmelders, gasdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  Je hebt de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij bekabelde installaties moeten er overal draden worden getrokken zodat het bijna niet te saboteren is. Een wireless (draadloos) systeem is effectief zonder bekabeling en sluit je heel gemakkelijk aan. De hybride mogelijkheid is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er bestaan verschillende alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: lichtalarm, geluidsalarm, telefonische oproep, E-mail. Je kunt ook kiezen voor extra service van een 24/7 meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Om inbrekers te verrassen kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul jouw adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je krijgt dan kosteloos meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oldeholtpade en omgeving.

 5. Installatieservice

  Het beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op het afgesproken moment. De beveiligingsspecialist demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die ingelicht moeten worden bij onraad.

Een handig alarmsysteem kopen in Oldeholtpade?

Vergelijk kosten en voorwaarden van experts in jouw buurt

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Steeds meer woningen in de gemeente Weststellingwerf beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen basisfuncties. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over camerabewaking, meldkamer koppeling, buitensirene, rookmelders, afstandsbediening. Verder dien je een keuze te maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hierna lichten we dat verder toe.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de detectoren hebben een batterij. Je kunt het eenvoudig installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Bovendien ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Let erop dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijs inclusief montage: €800,00 – €1950,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, het is storingsongevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Investering inclusief installatie: €1200,00 tot €2400,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn installeer je bekabelde sensoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen maak je gebruik van draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1350,00 tot ongeveer €2750,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In de lijst hieronder lees je meer over veilig wonen in Oldeholtpade.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pincode, druppel, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oldeholtpade (april 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Toch, op het moment je kiest voor een lokaal installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In de onderstaande tabel check je de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oldeholtpade. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Rokonet en Optex. Of klik door voor aanbieders en bedrijven in Nijeholtpade, Ter Idzard, Wolvega en Nieuwebrug.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Maar je kunt de kans wel verkleinen. In het stukje hieronder vind je 10 handige tips om de kans op inbraak in Oldeholtpade te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Kies voor een beveiligingssysteem

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Oldeholtpade vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het aanleggen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze ondernemingen bieden een zeer veilige alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Regelmatig heb je de keuze voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en D-Link, Foscam, EZVIZ, Somfy, TP-Link + Arlo, Eufy, Yale, Hombli, Netamo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Oldeholtpade?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Oldeholtpade voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €425,00 en €1425,00. De exacte prijs komt tot stand door het type systeem (draadloos of bedraad), de additionele services zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasmelder, de grootte van de woning en de jaarlijkse inspectie.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er aan de hand is en wie er ingeschakeld moet worden. Een professional neemt meteen contact op met de bewoners wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Door gebruik te maken van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De prijzen van een inbraakalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 en +/- €35,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: e-mail, doorschakeling naar meldkamer, SMS, lichtalarm. Als je kiest voor een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en het vergroot de pakkans omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een bekabelde analoge camera vanaf €150,00 p/stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €500,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Oldeholtpade.


Postcodegebied: 8474

Plaats een reactie