Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Ingen

Door het installeren van een alarmsysteem in Ingen verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een actieve alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij een inbraak en geeft je meer gemoedsrust. Daarnaast stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand of lekkage. In onze handige keuzehulp doorzoek je uitgebreide informatie over de soorten systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Als laatste bekijk je op deze site bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Ingen en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-ingen

Alarminstallatie Ingen laten aanleggen

Een alarmsysteem is een elektronisch waarschuwingssysteem dat een alarm geeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij onraad zal het systeem het alarm inschakelen en ontvang jij op je telefoon een melding. Als extra optie is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een agent volgt de situatie meteen op en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een geverifieerd alarm kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Ingen? In het onderstaande stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin om erachter te komen waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op deze manier markeer je welke risicovolle plekken meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Betreffende inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: gasdetectoren, waterdetectoren, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, rookmelders, beveiligingscamera’s.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bekabelde optie zijn alle componenten met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wifi-systeem (draadloos) kan werken zonder kabels en kent een eenvoudige installatie. Een hybride oplossing werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Je hebt de keuze uit meerdere type alarmen: denk aan een app op je telefoon maar ook geluidsalarm, E-mail, telefonische oproep, lichtalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met extra service van de Particuliere alarmcentrale PAC. Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Om de pakkans te vergroten is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Prijzen vergelijken

  Geef het installatie adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je krijgt dan kosteloos allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Ingen en omgeving.

 5. Installatieservice

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een geschikt moment op korte termijn. De beveiligingsspecialist vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen ingeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij calamiteiten.

Een handig alarmsysteem kopen in Ingen?

Vergelijk tarieven van installatiebedrijven in de buurt

Keuzehulp: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Buren laten professionele alarmbeveiliging installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen basisfuncties. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief camerabewaking, meldkamer koppeling, rookmelders, bewegingsmelders, afstandsbediening. Evenzeer heb je de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hieronder lees je er alles over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Bovendien is het systeem zeer flexibel en voordelig. Houd in acht dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Prijs inclusief montage: €825,00 tot €2250,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
In het geval van een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Dit werkt heel erg effectief, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, minder storingsgevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Investering inclusief installatie: €1275,00 tot €1650,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De betrouwbaarheid is hoog, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt neem je de bekabelde componenten, en waar nog geen bedrading is kies je voor draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1200,00 tot €3000,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief allerlei andere producten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Ingen.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pas, ID, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Ingen (juli 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Toch, als je het laat plaatsen door een lokaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In dit overzicht ontdek je de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Ingen. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Omikron en Musdo. Of zoek door naar aanbieders en bedrijven in Ommeren, Lienden, Eck en Wiel en Rijswijk.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. Hierna delen we populaire tips om de kans op inbraak in Ingen te verminderen. Je kunt ook meer info bekijken over Stil alarm.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Ingen vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Gelderland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die gespecialiseerd zijn in het installeren van alarmen en bewakingscamera’s. Zij staan bekend om een vernuftige alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. In veel gevallen bieden zij de optie tot een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Europees keurmerk en NCP gekeurd.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en D-Link, Somfy, TP-Link, EZVIZ, Bosch & Arlo, Eve, Yale, Eufy, Hombli.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Ingen?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Ingen voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €550,00 en €1050,00. De offerteprijs hangt af van het soort alarm, de extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of koolmonoxidemelder, de grootte van het huis, en het jaarlijkse onderhoud.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen bekijkt de medewerker of er iets aan de hand is en wie er ingeschakeld moet worden. De centralist zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen Bij brand, inbraak of een overval Door gebruik te maken van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De prijs van een alarmsysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €12,50 en €52,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij een verdachte poging wordt er een melding afgegeven. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Daarnaast kan je ook kiezen voor: doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, SMS, e-mail. Als je een stil alarm laat installeren zal de indringer niets horen, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het ontmoedigt inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een combinatie van basis camera’s, vanaf €250,00 per stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je haarscherp beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Installeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €600,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Ingen.


Postcodegebied: 4030, 4031

Plaats een reactie